Striktni normativi emisij in porabe goriva silijo proizvajalce, da iščejo alternativne rešitve za vsaj delno nadomeščanje motorjev z notranjim izgorevanjem. BMW je svoj plug-in hibrid prestavil že nekajkrat, nazadnje z X5 xDrive40e.

V New Yorku je prejšni teden direktor BMW North America, Ludwig Willich za Autoblog Green povedal, da podjetje načrtuje vpeljevanje plug-in hibridnega sistema v vse modele. Tehnologija, uporabljena v BMW X5 xDrive40e bo našla svoj dom tudi v vseh ostalih bavarcih, v takšni ali drugačni obliki.

x5-edrive-pariz (2)

Stvari se razvijajo zelo hitro: BMW je namreč pravkar razkril svoj najnovejši X5 – BMW X5 xDrive40e, ki je tudi prvi plug-in X hibrid. Iz njega je naredil pravo tehnološko umetnino. 2,0-litrski turbo štirivaljnik in sinhroni elektromotor sta združena in skupaj proizvedeta 313 konjskih moči in 450 Nm navora. Litij-ionska baterija je sestavljena iz 96 celic in kapaciteto 9 kWh.

bmw-x5-edrive

Willisch je komentiral tudi govorice o prihodu BMW i SUV-ja, oziroma večje električne limuzine: “So ljudje, ki sprašujejo, ali bomo svojo paleto i modelov razširili na večje okvirje, ampak to je še vse samo prihodnost,” je povedal. “To ni naš trenutni načrt in tudi ni načrt prihodnjih nekaj let.” BMW i5 je model, o katerem so se govorice v zadnjih mesecih najbolj širile, vseeno pa bomo nanj morali počakati do leta 2020.

Prihodnost je jasna. Elektrika je prava pot do uspeha.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code