Ko novi BMW M340i skoraj prehiti novega BMW M2 Competition

0
382 konjskih moči, avtomatski menjalnik in xDrive ter 410 konjskih moči, ročni menjalnik in zadnji pogon - bolj blizu ne bi moglo biti.

Novega BMW M2 Competition ima večina za drugi hit, ki je še boljši od originala, za avtomobil, ki je še boljši od večjega brata M3 in ima sedaj končno tudi pravi M pogonski agregat, ki razvija kar 410 konjskih moči. Videli smo že dirko v pospeševanju med ‘starim običajnim’ BMW M2 ter novim BMW M2 Competition, kjer je slednji zmagal s precejšnjo lahkoto. Sedaj pa se mu je po robu postavil povsem novi BMW M340i, ki pa ni pravi M model, temveč spada v linijo M Performance modelov, zato niti nima možnosti kajne? No ne sklepajmo prehitro.

Podanja ga 3.0 litrski turbobencinski agregat, ki proizvaja 382 konjskih moči. Vsa ta moč se preko 8 stopenjskega ZF avtomatskega menjalnika prenaša na vsa štiri kolesa preko inteligentnega xDrive štirikolesnega pogona, to pa je kombinacija, ki v takih dirkah prinaša impresivne rezultate in doslednost. Ravno tega pa ne moremo trditi za nasprotnika, ki ima pogon le na zadnji kolesni par, voznik pa mora prestave menjavati na ‘stari’ način s tretjim pedalom in desno roko.

Že veste kdo bo zmagal? Rezultat je izjemno zanimiv, saj oba z četrt milje opravita v identičnem času 12,6 sekunde. Razlika se pojavi šele pri dirki z t.i. letečim štartom, kjer M2 Competition vseeno prevlada, pa vendar morda ne za toliko, kolikor bi si mislili. Kakorkoli že se nam zdi to izjemen dosežek za novo generacijo BMW serije 3 in njihov M Performance oddelek. Kakšen bo šele naslednji BMW M3?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code