Da bo BMW X3 dobro premešal karte v svojem segmentu vemo že vse od njegove predstavitve, tokrat pa si lahko različico M40i podrobneje ogledate v spodnji fotogaleriji.

BMW X3 M40i trenutno predstavlja najbolj zmogljivo in najbolj opremljeno različico, različico X3 M namreč pričakujemo šele leta 2019. Pod pokrovom motorja se nahaja že dobro poznani bencinski agregat, ki sliši na kodno ime B58. Gre za 3,0-litrski prisilno polnjeni vrstni šestvaljni motor, podoben tistemu iz BMW M240i. Motor v slednjemu razvije 335 ”konjev”, v X3 M40i pa 20 ”konjev” več in prav tako 500 nevtonmetrov navora. Pogonski sklop združuje tudi ZF samodejni menjalnik z osmimi prestavami, ki je bil optimiziran tako, da je primeren tudi za bolj dinamično vožnjo. Odlično dinamiko vozila zagotavlja tudi xDrive napredni štirikolesni pogon, saj po podatkih proizvajalca do stotice pospeši v 4,8 sekunde. S tako nizkim časom je X3 brez dvoma najhitrejši športni terenec v svojem segmentu.

BMWBLOG-bmw-x3-m40i-b58-portugal (11)

Izrazito športno podvozje z večjimi M Sport zavorami zagotavlja,  da se X3 M40i na vsakem terenu brezskrbno ustavi, zahvaljujoč CLAR modularni platformi pa je tudi lažji od predhodnika za več kot 45 kilogramov, kljub nekoliko daljši medosni razdalji za skoraj 6 centimetrov. Inženirji so se posvetili tudi aerodinamiki, saj so s športnimi potezami in premišljenim tokom zraka dosegli koeficient upora 0,33, v primerjavi s predhodnjim 0,36.

Različico X3 M40i si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji, kjer je nova pridobitev BMW modelne palete zasijala pod portugalskim soncem.

Vir: BMWBLOG.comFotograf: BMWBLOG.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code