BMW M3 generacije E46 bi se prav zagotovo lahko potegoval za naslov najboljšega avtomobila ustvarjenega v BMW M oddelku.

BMW M3 generacije E46 je brez dvoma eden izmed najbolj uspešnih modelov BMW M oddelka in najboljši M3 doslej, o katerem sanja marsikateri avtomobilski navdušenec ali pa celo najstnik. Starejša generacija E30 je zdaj že ikonska, generacija E92 je bila opremljena z V8 motorjem,  E46 pa je v času predstavitve predstavljala odlično razmerje med močjo, zmogljivostmi in neprekosljivo vozno dinamiko, ki je med boljšimi še danes. Seveda pa vsi primerki M3 generacije E46 le niso bili opremljeni enako, med najbolj nezaželenimi opcijami je bil zagotovo SMG menjalnik.

BMWBLOG-bmw-m3-e46-smg (23)

SMG je bil šest-stopenjski sekvenčni ročni menjalnik in eden prvih BMW menjalnikov, ki je omogočal menjavo prestav z obvolanskima tipkama. Prestavljal je precej hitreje kot ročni, a prestavljanje je bilo v ročnem načinu nekoliko neuglajeno, v samodejnem načinu pa počasno. Torej kljub temu, da je SMG menjalnik močno prispeval k hitrejšemu pospeševanju, se pravi navdušenci raje odločajo za ročnega.

BMW M3, ki vam ga predstavljamo danes smo opazili na spletnem portalu Bring-A-Trailer, najvišja ponudba pa je v času pisanja članka znašala 6 tisoč ameriških dolarjev. To je seveda izjemno poceni, a do konca dražbe je še nekaj dni, kar pomeni, da bo brez dvoma prodan za precej višjo ceno. Kljub temu, da bi iz slik predvidevali, da je vrhunsko ohranjen, ima nekaj napak. Prevoženih ima dobrih 80 tisoč kilometrov, lastnik pa opozarja na ”pokanje” v zadnjem delu šasije, kar je dokaj pogosto pri temu modelu. Čeprav se na prvi pogled zdi, da bo popravilo zahtevno, je menjava elementov podvozja, ki največkrat povzročajo tak zvok izjemno enostavna. Pozornejše oko bo opazilo tudi nekoliko ”popraskana” aluminijasta platišča in usnjeno oblazinjenje sedežev v malce slabšem stanju.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code