Pred nekaj deset leti so bile napovedi za prihodnost zelo obetavne. Vsa vozila bi morala biti do sedaj že sposobna leteti. A prihodnost bo vedno veliko bolj konservativna kot si ljudje predstavljamo.

Kot primer napovedi prihodnosti je tudi ta BMW M1 Shark Concept, ki ga je narisal umetnik Alex Imnadze. Same upodobitve ne moremo grajati, težko pa bi grajali tudi vas, če si povsem ne bi mogli predstavljati v kakšnem svetu bi tak avtomobil lahko obstajal.

Kar se tiče same praktičnosti je avtomobil izredno nizek in skoraj neprimeren za večino svetovnih cest, zaradi širine pa bi bil problem tudi parkiranje na ozkih parkirnih mestih. Še najbolj primeren je verjetno za dirkališče. Kar se tiče ostale vožnje, parkiranja in povezljivosti bo verjetno vozilo vse opravljalo samo od sebe.

bmw-m1-shark-concept-rendering (10)

A če se osredotočimo na sam izgled vozila se ta koncept resnično spogleduje s prihodnostjo, saj je oblikovanje izredno futuristično. Pravzaprav je BW tudi sam ponazarjal prihodnost s svojimi tremi koncepti Vision Next 100 ob stoti obletnici znamke. Ta upodobitev se tako ujema  vsaj dveh vzporednicah, med katere šteje vzorec na sami lično oblikovani karoseriji.

Sam umetnik koncepta BMW M1 Shark je inspiracijo za upodobitev pravzaprav dobil pri mnogih drugih vozilih kot so koncept BMW M1, koncept Gina (vozilo, ki ima karoserijo iz tkanine) in celo prototip Bertone Stratos Zero iz leta 1970.

Če se torej sprašujete kdaj bi takšen avtomobil lahko resnično videli na cestah že samo ime konceptov Next 100 pove vse. Težko pa je tudi opredeliti koliko časa bodo avtomobilske znamke potrebovale, da bodo praktičnost vozil zamenjale za čisti dizajn. Bomo takšen dan sploh dočakali?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code