BMW nas v zadnjem času preseneča s precej kontroverznimi oblikami, zato se sprašujemo, zakaj pa ne bi imeli še križanca med SUV-om in dizajnom t.i. shooting brake.

BMW dizajni trovratnih kombilimuzin se večkrat sprva zdijo neposrečeni a se nam ponavadi sčasoma prikupijo. Prvi tak primer je bil BMW Z3 Coupe, ki je s svojim dolgim pokrovom motorja, tekočimi linijami in odrezanim zadkom šele skozi čas dosegel status ikone, kjer se ga je prijel tudi nadimek ‘Clownshoe’ (klovnov čevelj). Ta status ponavadi niti ni tako odvisen od motorja, temveč bolj od unikatne oblike, ki je ne morete dobiti nikjer drugje. Zato se je digitalni umetnik Vladimir Panchenko vprašal, kakšen avtomobil s posebnim dizajnom bi BMW sploh lahko izdelal v današnjem času, da bi res izstopal iz množice.

Rezultat je 2020 BMW Coupe Concept, ki predstavlja nekakšno mešanico križanca z nekoliko večjo oddaljenostjo od tal in dizajnom trivratnega t.i. shooting brake-a. Nekaj podobnega je z modelom Paceman sicer v preteklosti že ponujal MINI, a je le tega po zgolj treh letih proizvodnje dokončno ukinil že leta 2016. Temu so botrovale slabe prodajne številke a obenem je ravno to ponavadi razlog, da nek avtomobil postane zbirateljski, saj jih je težko najti.

Čez deset ali dvajset let ne bo nihče rekel, da mu je žal, da sedaj ni kupil BMW serije 1. Poleg tega se proizvajalci avtomobilov tudi čedalje bolj zanimajo za karoserijsko obliko shooting brake,  ki v osnovi predstavlja nekakšno mešanico coupeja in karavana. Za koncept lahko rečemo, da izgleda kot nekakšna trivratna različica modela BMW X2, ki dejansko sploh ne izgleda tako slabo. Z njim bi lastnik zagotovo izstopal v množici dolgočasnih križancev in obrnil kar nekaj pogledov. Bi jih prodali veliko? Zagotovo ne, bi pa verjetno nekoliko dvignil status znamke s tem, ko bi ponudili nekaj res drugačnega. Kaj pa vi mislite o tovrstnem križanju cestnih terencev s ‘kupejevskim karavanom’?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code