Nemčija je po svetu znana po mnogih stvareh, od katerih pa je njihov slavni Autobahn zagotovo nam najzanimivejši.

To vedo celo tisti, ki avtomobilov ne obožujejo tako kot mi, razlog temu pa so seveda njihovi odseki brez omejitev. Na spletnem portalu youtube smo zasledili že ogromno videov avtomobilov, ki so tam dosegli hitrosti tudi krepko preko 300 kilometrov na uro, kar pa je v Nemčiji na nekaterih odsekih povsem legalno.

No temu pa bi se lahko približeval konec, saj se Evropska Unija sooča s čedalje strožjimi emisijskimi zakoni, Nemčija pa bi si brez ukrepanja lahko nakopala precejšne kazni, v kolikor ne zmanjša skupnih emisij. Ravno v ta namen so nekateri med drugim predlagali uvedbo omejitev na vseh odsekih nemških avtocest, ukinitev olajšav za dizle ter dodatne obdavčitve fosilnih goriv.

Nemčija se je tako znašla v kočljivi situaciji, saj je pri njih izjemno močna avtomobilska industrija, na čelu z visoko zmogljivimi znamkami, obenem pa morajo iti v korak s časom in stopiti naproti elektrifikaciji avtomobilov ter zmanjšanju emisij. Vlada tako hodi po tanki črti med pomočjo največjim avtomobilskim proizvajalcem ter pomočjo državi pri uresničitvi okoljevarstvenih ciljev.

Glede na poročilo Reutersa so nekatere predloge že izločili iz obravnave, zato prav vseh zagotovo ne bodo sprejeli. Lahko le upamo, da je uvedba omejitve 130 kilometrov na uro na vseh odsekih nemške avtoceste ena izmed teh, ki so takoj romale v koš in da se to nikoli ne bo zgodilo. Kdo pa ne preizkuša rad koliko zmore njegov jekleni konjiček med potovanjem po Nemčiji brez skrbi za radarje in visoke kazni. Nam avtomobilskim navdušencem to zagotovo predstavlja nekaj posebnega, zaradi česar se vsake poti v Nemčijo že vnaprej vsaj malo veselimo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code