Le nekaj dni po tem ko je ABT predstavil svojo stvaritev Audi RS7-R, nam je pripravil še eno poslastico v obliki nič kaj družinskega karavana z imenom RS6-R.

Za razliko od modela RS7-R, ki je bil odet v precej odštekano poslikavo, je RS6-R nekoliko bolj zadržan, a še vedno mnogo bolj agresiven od standardnega Audija RS6, ki že sam po sebi ne izgleda ravno nedolžno. Zahvala gre predvsem vizualnim in aerodinamičnim dodatkom, ki spredaj vključujejo nov prednji odbijač, karbonski podaljšek odbijača ter par karbnonskih zakrilc.

Podobna zgodba se nadaljuje tudi proti zadku avtomobila kjer sicer dominirata večji zadnji spojler ter karbonski difuzor, opazimo pa lahko še karbonske pokrove vzvratnih ogledal, nove stranske pragove ter set zanimivih 22 palčnih platišč. ABT pa tako kot vedno ni ostal le pri vizualnih nadgradnjah, temveč se je lotil tudi predelave pogonskega sklopa tega pošastnega karavana.

Namesto klasičnih 600 konjskih moči in 800 Nm navora, so iz 4.0 litrskega osemvaljnika pri podjetju ABT uspeli izvleči kar 740 konjskih moči in 920 Nm maksimalnega navora. To  so dosegli z novimi turbinskimi polnilniki, svojim intercoolerjem, novim izpušnim sistemom ter seveda nadgradnjo programske opreme. Rezultat je za 4 desetinke sekunde hitrejši pospešek do stotice, ki sedaj znaša 3.2 sekunde.

Presenetljivo pa se predelava tukaj še ne konča, saj so se lotili tudi podvozja in notranjosti. Avtomobil je tako sedaj opremljen s po višini nastavljivimi vzmetmi ter ABT stabilizatorji za preprečevanje nagibanja (anti roll bar), v notranjosti pa lahko opazimo poseben volan iz karbonskih vlaken in usnja, ter nekaj manjših ABT dodatkov. Proizvodnja bo omejena na le 125 primerkov, sama predelava pa vas bo poleg novega Audija RS6, stala še nadaljnjih 70 evrskih tisočakov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code