Povsem normalno je, da se nekateri avtomobili, še posebej prvi primerki iz proizvodnih trakov, srečujejo z manjšimi kakovostnimi težavami, a kaj takega je vseeno nedopustno.

Tesla, ki je po vsem svetu znana po tehnološko naprednih električnih avtomobilih, ima tudi drugo plat, ki je mnogi lastniki zaradi svojih egov ponavadi nočejo priznati – zelo slaba kakovost izdelave. Ne le, da sami materiali v notranjosti niso na ravni nemških in japonskih konkurentov, sama površnost izdelave je bolj očitna, kot na kakšnih cenovno ugodnih azijskih avtomobilih.

Že pri prvih primerkih Modela 3 je internet preplavila velika količina pritožb in poročil o raznih težavah, ki so bile v večini povezane s kakovostjo sestave ali napakah v sami programski opremi. Kasneje so se sicer izboljšali je a sedaj že prišel na vrsto novi Model Y, ki je očitno še slabši. Če sklepamo po vtisih na tem videu se sprašujemo, kdo lahko sploh računa tako visoko vsoto denarja za tak polizdelek.

Za začetek vidimo stropno oblogo, ki izgleda kot, da bi prišla iz 20 let starega rabljenega avtomobila saj je polna madežev, ravno tako lahko madeže in praske najdemo drugje po notranjosti avtomobila. Za nameček tudi robovi oblog izgledajo povsem neobdelani, še najhujši pa sta naslednji dve težavi in sicer, da je na novem avtomobilu nekdo že poškodoval platišče, kar se je zgodilo bodisi v tovarni, bodisi med dostavo, poleg tega pa ne deluje niti električno odpiranje zadnjih prtljažnih vrat.

Lastnik se je seveda pritožil a je od Tesle dobil odgovor, da zaradi težav s Covid-19 trenutno ne morejo storiti nič, bodo pa vse težave rešili takoj, ko se bodo ponovno opravljali vsi ne nujni posegi. Nihče ne more zanikati, da so vozila znamke Tesla tehnološko ene najbolj naprednih vozil na svetu, a kakovostno jim zagotovo manjka še razred ali dva, da bosta tudi okolje in kvaliteta primerni njihovim cenam. Ravno zato menimo, da bo prihajajoča BMW i4 in BMW iX3 prava zmagovalca saj bosta za podobno ceno ponujala enako tehnološko naprednost, njuna kvaliteta pa bo zagotovo vsaj za razred višja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code