Že več lastnikov različnih modelov znamke Tesla je poročalo, da so jim praktično čez noč izginile precej drage dodatne opcije na vozilu.

Že februarja so na portalu Jalopnik poročali o primeru Aleca, ki je decembra 2019 kupil rabljen avtomobil Tesla Model S letnik 2017, ki je bil s strani prodajalca kupljen na dražbi le nekaj dni pred tem. Med trajanjem same dražbe je bil avtomobil opremljen z izboljšano funkcijo Autopilot in celo paketom za popolnoma avtonomno vožnjo, za katerega je prvi lastnik ob nakupu novega avtomobila plačal kar 8 tisoč dolarjev (7.380€). Le tri dni po nakupu avtomobila na dražbi, pa je Tesla opravila nadgradnjo programske opreme in se odločila, da bo to funkcijo na dotičnem avtomobilu kar blokirala brez, da bi bil kupec o tem sploh obveščen. Alec je za to izvedel šele januarja 2020, ko je avtomobil peljal na servis v Teslin servisni center.

Kot odgovor na to situacijo je s strani tesle dobil odgovor: “Tesla je nedavno ugotovila, da so nekatere stranke pri nakupu dobile napačno konfiguracijo funkcije Autopilot, za katero pri nakupu niso plačali, zato smo se odločili to popraviti. Vaše vozilo je eno izmed napačno konfiguriranih, saj smo pogledali v zgodovino nakupa vašega vozila in na žalost ugotovili, da funkcija popolnoma avtonomne vožnje ni bila plačana. Iskreno se opravičujemo za zmedo. V kolikor ste še vedno zainteresirani za te dodatne funkcije, lahko naknadno izpeljemo postopek nakupa.”

Njegov primer pa ni edini. Isti portal je namreč po objavljenem članku kontaktiral tudi Brett, ki je marca 2019 kupil rabljeno Teslo Model X P100D letnik 2018. Dotični SUV je bil opremljen z opcijo t.i. Ludicrous Mode, ki je ob nakupu stala kar 20 tisoč dolarjev (18.460€). Brett se je nato odločil primakniti še 5 tisočakov za paket popolnoma avtonomne vožnje, ko pa je zgodba postala zelo zanimiva. Ravno po namestitvi te nove dodatne opreme se je Tesla odločila blokirati funkcijo Ludicrous Mode, ker ni zopet plačal prvotnih 20 tisočakov zanjo.

Pa tudi to še ni vse. Nekateri lastniki Modela X P90D so ravno tako poročali o odstranitvi funkcije Ludicrous Mode v roku 60 dni od nakupa rabljenega vozila, kar je nezaslišano. Morda pa Tesla enostavno ne mara prodaje njihovih rabljenih vozil kajneda?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code