Seveda le v vitrualnem svetu, saj vozilo upodobil neodvisen ilustrator Zoki Nanco.

Ta si je zamislil dvovratno kupejevsko različico privlačnega VW Arteona, ki bi tako kot cenejša alternativa stopil na prste modelom kot so BMW serije 4, Audi A5 ter Mercedes Benz razreda C Coupe. Avtomobil je upodobljen le z enim parom vrat, krajšo medosno razdaljo in nekoliko bolj strmo strešno linijo.

Opazimo lahko tudi rdeče oznake R, poleg njih pa širše poudarjene blatnike, ‘aftermarket’ platišča, večje zavore in nižje vzmeti, ki popolnoma transformirajo Arteona v zamnimivo, sicer fikcijsko, alternativo kupejem srednjega razreda. V realnosti je sicer že potrjeno, da Volkswagen kupejevske različice Arteona, ki bi bila pozicionirana kot nekakšna cenovno ugodna alternativa koncerenskemu bratu Audiju A5, ne bodo izdelali, ponudili pa bodo t.i. shooting brake različico, ki bo predstavljena enkrat po prenovi tekom letošnjega leta.

Tudi ta ‘karavanska’ izvedenka bo imela zaradi shooting brake filozofije spuščajočo se strešno linijo, motorizacija pa bo identična limuzinski izvedbi. Če že govorimo o motorizaciji, nam bo težko pričakovana prenova prinesla tudi ‘vročo’ različico z oznako R, ki bo imela enak pogonski sklop kot prihajajoči Golf R. Govorimo o 2.0 litrskem štirivaljniku, ki bo ob pomoči turbine zagotavljal 333 konjskih moči, štirikolesni pogon 4motion pa bo skrbel za obilico oprijema in hitre čase pospeševanja do stotice.

Nekaj časa se je govorilo tudi o novem 3.0 litrskem VR6 motorju z dvema turbinama, ki bi zagotavljal preko 400 konjskih moči, a so možnosti za razvoj tovrstnega motorja precej majhne in ga zato mnogi že sedaj popolnoma izključujejo. Arteona R lahko pričakujemo v zadnjem četrtletju letošjega leta, Arteon Shooting brake pa naj bi premiero doživel v začetku prihodnjega leta.

Fotograf: Zoki Nanco

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code