Korejski proizvajalec pnevmatik Kumho je še dodatno razširil svoj portfelj poslovanja.

Kumho je k svojem portfelju avtomobilov, za katere dobavlja originalne pnevmatike dodal še BMW serije 5. Model Ecsta PS91 je super športna pnevmatika v dimenziji 245/45 R18 XL 100Y in je od sedaj na rednem spisku dobav v nemško tovarno BMW v Dingolfingu. Čeprav tega morda ne veste ima Kumho že izjemno dolgo partnerstvo z nemško znamko BMW, saj je dolga leta dobavljal pnevmatike za serije 1, 2 in 3, nedavno pa so tem modelom dodali še novo generacijo BMW X3 ter Minijevega Countrymana.

Korejski proizvajalec pnevmatik je originalni dobavitelj pnevmatik tudi za Daimler-Benz AG in sicer že celih 11 let, v tem času pa so opremljali vrsto Mercedesovih modelov, vključno z Mercedesom razreda G. Tudi Mercedes je s Kumhom razširil pogodbo, da od sedaj s pnevmatikami Solus KL21 v dimenziji 265/60 R18 opremlja tudi najnovejšo generacijo razreda G, ki se proizvaja v avstrijski tovarni Magne Steyr v Gradcu.

Očitno so korejci res na pohodu saj so potihem začeli dobavljati pnevmatike tudi za Volkswagen Polo in Škodo Fabio, da pol dirkaških cestnih pnevmatik Ecsta V720, ki na asfaltno podlago prenašajo vseh 645 konjskih moči Dodge Viperja ACR niti ne omenjamo. Kaj pravite so Kumho pnevmatike zares postale tako dobre ali gre zopet za potezo zmanjševanja stroškov?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code