BMW bo zavoljo ekstremno nizke prodaje primoran sprejeti drastične ukrepe.

Za letošnje leto pri BMW AG tako napovedujejo rez kar 6.000 delovnih mest, sama situacija s koronavirusom pa je odnesla tudi sodelovanje na področju tehnologije avtonomne vožnje, ki so jo načrtovali s še enim nemškim velikanom Mercedes-Benzom. V izjavi za javnost so zapisali, da podjetje zaradi zunanjih vplivov in izjemnega nihanja trga, načrtuje zmanjšanje delovne sile tako preko sporazumov, kot tudi preko odpuščanj.

Omenjenih 6 tisoč delovnih mest sicer predstavlja kar zajeten delež skupno 120 tisoč zaposlenih po celem svetu, a taki ukrepi so enostavno nujni. Poleg tega so v skupni izjavi s podjetjem Daimler, ki si lasti znamko Mercedes potrdili, da trenutno sodelovanje postavljajo na stranski tir. Samo sodelovanje naj bi bilo sicer ključ v borbi za čimprejšnji razvoj tehnologije naslednje generacije, kjer so že tako v zaostanku za tehnološkimi velikani kot so Tesla in Google.

Obe podjetji se strinjata, da bo projekt mogoče ponovno zaživel nekoliko kasneje, a tolikšnega stroška trenutno res ne morejo upravičiti. Obe podjetji namreč za drugi kvartal napovedujeta poslovne izgube, zapreti pa so morali tudi že kar nekaj prodajnih salonov. Evropski trg novih avtomobilov se je v maju skrčil za kar 52,3 odstotka v primerjavi z istim mesecem lani, aprila pa je bil padec še večji in bolj strm. Skupno so tako v prvih petih mesecih poslovanja prodali kar 41,5 odstotkov manj avtomobilov kot v istem obdobju lani, poleg tega pa jih čakajo še strožji ekološki predpisi in kazni povezane s tem, kar jih bo le še dodatno udarilo po žepu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code