Izgleda kot, da je pandemija odnesla tudi težko pričakovanega naslednika BMW i8, ki je obetal res veliko.

Glede na poročanje nemškega Manager Magazine, je BMW zaključil z razvojem hibridnega superšportnika. Vzrok naj bi bila pandemija koronavirusa, ki je zaradi močnih upadov prodaje, podjetja prisilila k varčevanju. Malo prodajani a sicer zanimivi projekti nikoli niso dobra investicija, glede na trenutno stanje v svetu, pa se bojijo tudi, da bi bodoči superšportnik vrgel slabo luč na ugled bavarskega proizvajalca avtomobilov.

Predogled bodočega superšportnika smo sicer dobili v konceptu Vision M Next, ki ga je BMW lani razkril svetu. Avtomobil oglatega in modernega videza je izgledal kot odličen naslednik futurističnega BMW i8, poleg boljšega videza pa je storil velik korak naprej tudi v moči in zmogljivostih. Bencinski štirivaljnik bi skupaj s pomočjo električnih motorjev zagotavljal kar 600 konjskih moči, obenem pa bi mu hibridni pogonski sklop omogočal kar do 100 kilometrov električnega dosega.

Predstavnik znamke BMW je v odgovor vsem špekulacijam dejal, da Vision M Next ni bil mišljen kot naslednik specifičnega modela, temveč zgolj oblikovalska študija, nadaljnje, pa zadeve ni želel komentirati. Tako verjetno ne bomo nikoli izvedeli kaj točno se je zgodilo z naslednikom BMW i8.

No ja imamo vsaj široko paleto ostalih novih M produktov, ki se jih lahko veselimo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code