Se še spomnite legendarnega M3 GT E36 iz leta 1995? Ponujal je veliko, Laptime-Performance pa je pripravil F80 BMW M3, ki spominja prav na njega.

Leta 2016 smo bili priča številnim privlačno predelanim primerkom BMW M2, ki so bili delo predelovalske hiše Laptime-Performance iz Minhna. Tako imenovan M2 LT je predstavljal številne dodatke zunanjosti, kot je na primer CSL oblikovan pokrov prtljažnika in 19-palčna HRE R101 aluminijasta platišča. Tudi motor je prejel MCChip-DKR nadgradnjo in tako po predelavi razvil 415 ”konjev” in 560 nevtonmetrov. Seveda so bili taki primerki M2 izjemno hitro razprodani.

BMWBLOG-bmw-f80-m3-laptime-performance (13)

Leto pozneje pa so nam strokovnjaki pri Laptime-Performance pripravili BMW M3-GT F80. Pri načrtovanju predelave so kar nekaj smernic črpali iz legendarnega M3 GT E36 iz leta 1995, ki je bil na voljo le v Evropi. To pa lahko opazimo po znameniti British Racing Green barvi zunanjosti. Spisek predelave pa se tu seveda ne konča, saj so namestili tudi KW Clubsport nastavljivo vzmetenje, Remus Innovation Catback izpušni sistem in opravili optimizacijo motorja z MCChip-DKR nadgradnjo. M3 F80 tako razvije 520 ”konjev” oziroma 700 nevtonmetrov navora. Kupci lahko izbirajo med dvema setoma aluminijastih platišč proizvajalca HRE. Prva 19-palčna so izjemno lahka in slišijo na ime RC100 z Michelin Cup 2 pnevmatikami, druga 20-palčna FlowForm FF01 pa so bolj elegantna z Michelin PS4S pnevmatikami.

BMW M3-GT F80 je že na voljo, v notranjosti pa se bohotijo RECARO Sportster CS sedeži, vse podatke o vožnji pa zagotavlja napredni AWRON zaslon. Tudi volan je v posebnem oblazinjenju, sicer pa je vse enako kot v serijski različici.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code