Nekatera vozila pridobijo in vzdržujejo status legend povsem z lahkoto. Druga vozila status pridobijo s časom. Pri BMW E39 M5 je bila pridobitev statusa povsem jasna odkar je avtomobil prišel na trg. Z odličnim atmosferskim V8 motorjem, fenomenalno agresivnim izgledom, udobno in luksuzno notranjostjo je veljal za prepričljiv športen avtomobil svojega časa.

Vzdrževanje statusa legende je redko lahka naloga. Narediti moraš namreč produkt, ki je vizualno privlačen, ponuja zadovoljivo zmogljivost in poseduje karizmo, ki ga uvršča med atraktivna vozila. Prav vse našteto ima priljubljen BMW E39 M5. Morda bo kdo trdil, da je to vozilo počasno po standardih današnjega časa, a v času njegove mladosti se je lahko kosal z vsemi sebi primernimi športniki. Seveda športnik kaže precej znakov starosti – konec koncev je star skoraj 20 let, pa vseeno deluje fenomenalno na vseh področjih. A pri tem BMW M5 je občutek novega vozila. Povsem novega športnika. To je eden najlepše ohranjenih primerkov kar smo jih videli v zadnjih letih, to pa ga uvršča v sam vrh pri ljubiteljih klasik.

BMW E39 M5 uporablja atmosferski S62 V8 motor, ki razvije 400 konjskih moči, katere preko šeststopenjskega ročnega menjalnika Getrag tipa D prehajajo na zadnji dve kolesi. Skupaj z izjemno harmonijo rohnečega V8 vozilo od 0 do 100 km/h pospeši v le 4,8 sekunde. Naj vas spomnimo, da gre za zares težak avtomobil, katerega suha teža znaša 1826 kilogramov, seveda tudi po zaslugi prestiža in udobja, ki sta na razpolago v potniški kabini.

BMW E39 M5 By Vorsteiner Image 26

Prav vse zgoraj našteto nam daje pri BWM E39 M5 občutek, kaj smo želeli imeti v naši mladosti. BMW M5 te generacije je bil izdelan v le 20.842 enotah, kar ga uvršča med precej redke zbirateljske avtomobile. Če na M5 dodamo še BBS LM platišča, ki jih najdemo na tem primerku, pa imate zares lep čudovit avtomobil. Ta avtomobil bi lahko najbolje na kratko opisali kot preprost in perfekten. Je eden najlepše ohranjenih primerkov kar smo jih videli v zadnjih letih, kar pripelje do nostalgičnega pogleda BMW M5 iz preteklosti. Ta primerek pripada podjetju Vorsteiner, a na njem ni bilo izvedenih nikakršnih predelav in je prav zato še bolj privlačen.

Galerijo tega lepotca si oglejte spodaj.

Vir: Vorsteiner

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code