Iz britanske revije Auto Express prihajajo novice o možnem popolnoma električnem BMW serije 1.

Načrt znamke BMW, da bodo avtomobilski trg preplavili z električnimi avtomobili, očitno vključuje tudi popolnoma električno serijo 1, ki se bo prodajala pod imenom BMW i1. Ta bi lahko po besedah vodja BMW i oddelka, Roberta Irlingerja, na ceste zapeljala že leta 2021. “Celo v avtomobilih, ki so v osnovi gnani na prednji kolesni par boste lahko videli popolnoma električne modele. Elektrifikacija bo tako zadela naš celoten portfelj, saj lahko predelamo tako avtomobile na prednji, kot tudi na zadnji pogon, končno besedo pa imajo naše stranke,” je dejal Ilringer.

“Karkoli bodo stranke zahtevale, bodo dobile. Plug in hibridno različico BMW X3, popolnoma električno serijo 4 ali kaj drugega – ni problema! To je velik korak naprej v naši strategiji,” je še dodal. BMW-jeva strategija za električna vozila je predvsem ohraniti električne različice vizualno skoraj identične tistim, ki jih poganjajo konvencionalni pogonski sklopi. Prihajajoči BMW i4, bo električni ‘bratec’ naslednji seriji 4 medtem, ko bo iX3 ohranil celo enako zunanjost kot standardni X3.

Na podlagi tega lahko pričakujemo, da bo tudi i1 vizualno skoraj identičen seriji 1. Električna kombilimuzina bi lahko tudi ponujala možnost uporabe dveh elektromotorjev, kar bi pomenilo štirikolesni pogon in več moči v dražji različici, ter prednji pogon in boljšo cenovno dostopnost pri šibkejši različici. Na vprašanje o usodi priljubljenega BMW i3 je Irlinger odgovoril z besedami, da ne smemo pričakovati direktnega naslednika, saj jim to trenutno ni prioriteta.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code