Ker BMW nima namena narediti prave M različice G29 Z4, je to verjetno vaša najboljša opcija.

Lightweight Performance je predstavil ‘R’ tuning paket za BMW Z4 Roadsterja, ki obljublja boljši izgled in še boljše zmogljivosti. Predelava tako vključuje tudi obvezen prirastek konjskih moči, po meri narejen izpušni sistem s štirimi zaključki izpušnih cevi in nekaj zanimivih eksternih dodatkov, ki še izboljšajo videz bavarskega ‘brezstrešnika’. Nemško podjetje je tako iz poznanega B58 3.0 litrskega šestvaljnika iztisnilo dodatnih 60 konjskih moči in 70 Nm navora, kar se bo moralo nekje poznati.

Pospešek do stotice sedaj znaša le 3,9 sekunde, dvignili pa so tudi končno hitrost in to kar precej. Po njihovih besedah je Z4 R sedaj zmožen doseči 300 kilometrov na uro, poleg tega se zaradi novega ‘downpipe-a’ in izpušnega sistema iz nerjavečega jekla tudi lažje vrti in ima obenem še boljši zvok.

Podjetje Lightweight Performance pa se poleg ostalih dodelav vedno loti tudi podvozja in vzmetenja, saj so znani po svojih avtomobilih, ki se na dirkališčih počutijo kot doma. Najprej so na avtomobil namestili kompletno vzmetenje znamke Bilstein, ki avtomobil zniža ddatnih 15 milimetrov, svoja platišča so oblekli v odlične pnevmatike Michelin Pilot Sport 4S, dodelava pa je doletela tudi zavorni sistem.

Za videz skrbita nov prednji podaljšek odbijača ter zadnji spojler iz karbonskih vlaken, zadek pa dodatno popestrijo še štiri izpušne cevi, ki si jih lahko omislite v mat črni barvi, ali barvi karbonskih vlaken.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code