BMW bi z serijo 1 v limuzinski izvedenki ogrozil Mercedes-Benza CLA in Audija A3 Sedan, kljub temu, da večino prodaje dandanes predstavljajo športni terenci, so limuzinske izvedenke na ameriškem trgu še vedno dokaj popularne.

O BMW serije 1 v limuzinski različici že nekaj časa krožijo govorice o prihodu na druge kontinente sveta, ta teden pa je prišlo do novih spoznanj. Automotive News namreč trdi, da bo BMW serije 1 v limuzinski izvedbi z sprednjim pogonom mogoče celo prišel v ZDA, pred pričakovanim datumom. Kljub temu, da je BMW večkrat poudaril dejstvo, da bo limuzinska izvedenka izključno na voljo le na kitajskem trgu.

BMWBLOG-BMW-1-Series_Sedan-2017- (2)

To bi bila vsekakor drzna poteza, saj bi BMW vstopil v segment, kjer trenutno še nima konkurenčnega modela. Audi in Mercedes-Benz v tem nišnem segmentu že nekaj časa ponujata limuzinske izvedenke, tako s sprednjim kot s štirikolesnim pogonom. Mercedes-Benz svoj model CLA sicer označuje kot kupeja (tako tudi izgleda), a v resnici gre za čistokrvno limuzino, kot tudi Audi A3 Sedan. Čeprav dandanes velik del prodanih primerkov predstavljajo športni terenci, se omenjena modela po podatkih proizvajalca solidno prodajata.

BMWBLOG-BMW-1-Series_Sedan-2017- (5)

BMW serije 1 v limuzinski izvedbi je bil prvotno razvit za kitajski trg, predstavljen pa pred dobrim letom dni. Zasnovan je na UKL platformi, ki je že v letih, zato je le malo verjetno, da jo bomo lahko kupili na drugi strani Pacifica. Če se bo BMW odločil za popolnoma novo generacijo z razumljivo, naprednejšo tehnologijo, nekaj možnosti le obstaja za evropski in ameriški trg.

BMWBLOG-BMW-1-Series_Sedan-2017- (4)

Verjetno veliko kupcev niti ne bi motilo, da je na voljo le s sprednjim pogonom. Sicer pa BMW že od nekdaj ne ponuja modelov, ki se na primer, v Nemčiji dobro prodajajo. Primer tega je serija dve Active Tourer, ki se ne prodaja  na severnoameriškem trgu.

Vir: BMWBLOG.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code