Pri limuzinski različici serije 1 se je še pred časom govorilo o možnosti prihoda na evropski trg. Sedaj je znano, da do tega ne bo prišlo, vsaj ne zaenkrat.

Nekateri evropski kupci so bili močno zainteresirani za nakup limuzinske serije 1, ki je trenutno na voljo le za kitajski trg. A BMW je sporočil, da te karoserijske različice serije 1 ne namerava prodajati nikjer drugje kot le na Kitajskem.

Sama prodaja tega vozila bi v Evropi stekla brez večjih problemov, bi pa cenejša in manjša različica lahko ogrozila prodajo večje serije 3. Prav slednji je namreč najbolj prodajan model podjetja, bolj dostopen avtomobil pa bi prodajne številke lahko obrnil na glavo.

bmw-1-series-sedan (9)

Na prvi pogled se sicer boljša prodaja z več prodanimi primerki zdi kot odličen dosežek, pa vendar v avtomobilskem svetu ni vse tako zelo preprosto. Večji in dražji avtomobili namreč poskrbijo tudi za večji dobiček, kar pa je pomembno za nadaljnji razvoj tehnologije in novih modelov. Serija 3 bi v tem primeru vsekakor prinesla veliko večji dobiček kot potencialno zelo priljubljena limuzinska serija 1.

Limuzinska serija 1 bi s seboj prinesla tudi velik strošek oglaševanja po vsej Evropi, kar bi dodatno pripomoglo k nižjemu dobičku, izvesti pa bi bilo potrebno še varnostne teste ter različne homologacije.

Ko potegnemo črto lahko ugotovimo, da bi takšen avtomobil s seboj po nepotrebnem potegnil ogromno stroškov, kar se podjetju kot je BMW trenutno vsekakor ne splača.

BMW torej vsaj zaenkrat ne bo začel s prodajo zanimive limuzine serije 1 v ZDA, Evropi in niti na drugih trgih. Ta bo ostal ekskluziven model, ki ga bomo videli le na Kitajskem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code