BMW Severne Amerike bo na vsakoletnem dogodku 14. avgusta predstavil na novo obnovljen 2001 BMW M3 GTR z zelo domoljubno barvno preobleko v družbi srebrne cestne različice. Skupaj bosta jemala dih na "Legends on Autobahn Concours d'Elegance" v Montereyu, Kaliforniji.

500-konjski BMW M3 GTR je bil prevladujoč konkurent le eno sezono. Bill Auberlen, Boris Said in Hans J-Stuck so sezono leta 2001 zaključili z zmago na Petit Le Mans finale. Kot poklon žalujočemu narodu in k tistim, ki so izgubili svoje življenje v terorističnem napadu 9/11, je lastnik BMW ekipe  Tom Milner ustvaril domoljubno “Stars and Stripes” zasnovano vozilo posebej za to dirko. Kot rezultat zmage in posebnih barv je avto postal legenda ameriških ljubiteljev bavarske znamke.

Pod pokrovom motorja Gran Turismo dirkalnika se je skrival mogočnejši 4,0-litrski V8, cestna različica pa je vsebovala “le” vrstni šestvaljnik, kar ni bilo v skladu s pravilnikom. Skoraj pod prisilo je BMW zato izdelal 10 cestnih brutalcev, za vsakega pa je bilo potrebno odšteti kar 250.000,00 €. M3 GTR je zato verjetno najredkejši in eden najbolj omejenih proizvodnih modelov kar jih je BMW kadarkoli izdelal.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code