Ruski Unlim 500+ je dogodek, ki morda ni tako poznan zaradi svoje lokacije, vseeno pa je to pravi raj za vse ljubitelje hitrosti in zmogljivih jeklenih konjičkov.

“Drag race” blizu Moskve vsako leto privabi tisoče gledalcev in nešteto lastnikov zmogljivih modelov različnih znamk, katerih konjske moči morajo presegati magično številko 500.  Edina sprememba letos je skrajšanje dirkalne ravnine iz ene milje na en kilometer, kar je drastično izboljšalo varnost tekmovalcev.

Petsto konjsih moči pa je zmogljivost, ki mnogokrat presega tovarniške specifikacije. Tako so vsi trije tekmovalci pod pokrovom motorja prejeli konkretne predelave. BMW M6 Coupe iz sebe iztisne kar 800 konjskih moči, to pamu omogoča Evotech Stage 3. Mercedes-Benz C63 AMG s 700 KM definitivno ni klasično prevozno sredstvo kakšnega poslovneža; najmočnejši Chevrolet Corvette ZR1 pa pod pokrovom skriva kar 900 konjev. Te številke pa niso edina pomembna informacija: glavne razlike se pokažejo šele ob sposobnosti oprijema podlage ob spreljevanju, navoru in teži vozil. Kdo je v tej nenavadni trojici slavil zmago si oglejte v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code