Ni med novejšimi modeli, pa vseeno prekosi marsikaterega novinca. To je G-Power E63 M6 s tisoč in eno konjsko močjo! Močno predelan M6 je v lasti srečneža iz Združenih arabskih emiratov, ki je očitno v svoji garaži želel nekaj zelo ekscentričnega.

G-Power se je tokrat zares izkazal in ustvaril najmočnejše vozilo do sedaj: 5,0-litrski V10 je bil nadrgrajen z kar 494 konjskih moči in 380 Nm navora! Skupaj sedaj proizvede nepredstavljivih 1001 konjskih moči pri 8000 vrtljajih na minuto in 900 Nm navora pri 6000 vrtljajih. Kako jim je to uspelo? Glavni razlog je sistem dveh kompresorjev in izpušni sistem iz titana.

e63-m6-g-power (6)

Zaradi gromozanskega preskoka zmogljivosti M6 Coupe sedaj do stotice potrebuje 4,3 sekunde, do 200 km/h pa potrebuje le 9 sekund! Tudi do tristo kilometrov na ure prispe izjemno hitro: v le 21,5 sekunde. Njegova najvišja hitrost pa znaša… 370 km/h. Ja, prav ste slišali,  brutalna hitrost “autobahn bomberja”. Predelana zunanjost je sestavljena predvsem iz karbonskih vlaken, seveda pa zaradi mogočnega motorja M6 potrebuje tudi keramične zavore (ki stanejo celo premoženje) in 21-palčna Hurricane RR platišča. Dotično vozilo ima na sebi tudi nekaj dirkalnih modifikacij; prilagodljivo vzmetenje je nastavljeno na “Nürburgring setup”, športni sedeži in števec hitrosti, ki ima označeno tudi 400 km/h pa ponazarja, kaj mogočni coupe dejansko zmore. Oglejte si ga v spodnji galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code