Eden najbolj prodajanih BMW modelov bo proizveden v avstrijskem Grazu. Nova serija 5 G30 bo nastajala v tovarni Magna Steyr v Grazu, saj tovarna Dingolfing ne more slediti tako veliki proizvodnji različnih modelov.

Serijska proizvodnja nove serije 5 se je pričela že 1. marca 2017, prvi izdelani modeli pa so BMW 520d z M Sport paketom v Alpine White barvnem odtenku.

Avstrijci so še posebej ponosni na dejstvo, da je motor B47, ki se skriva pod pokrovom motorja pri novi seriji 5 prav tako izdelan v Avstriji. Kot mnogi drugi dizelski motorji tudi slednji prihaja iz tovarne motorjev Steyr. Prav ta tovarna je postala ena najpomembnejših če ne celo najpomembnejša, saj je le v letu 2016 izdelala 1,26 milijona motorjev za vozila BMW in MINI. Po prvi generaciji modela X3 in MINI Countrymanu ter Pacemanu je nova serija 5 že četrto vozilo iz skupine BMW, ki ga bodo izdelovali v Magna Steyr v Gradcu. Od leta 2003 so Avstrijci izdelali že preko 1.2 milijona vozil vodilnih avtomobilskih proizvajalcev.

Photo by Tom Schuller (www.tom-schuller.com)

Chris Collet (direktor BMW Austria GmbG) je dejal: “BMW serije 5 predstavlja moderno poslovno limuzino današnjega časa. Napredna povezljivost, inteligentni asistenčni sistemi, intuitivni nadzorni sistem in izredno učinkoviti motorji so idealne lastnosti najnovejših vozil. Kot serijski produkt je BMW serije 5 trenutno najbolj pomembno vozilo v in za Avstrijo.”

Le nedaleč od nas torej pridno nastajajo ene najbolj naprednih in privlačnih premium limuzin na trgu!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code