BMW je s svojim poimenovanjem modelov v zadnjih letih mnogim avtomobilskim navdušencem otežil celotno nalogo.

BMW_2_Series_GranCoupe

Ne samo, da številka na zadku avtomobila ne ponazarja več dejanske prostornine motorja (npr. 320d – serija 3, prostornina 2,0 litra, dizel), pač pa so modelom začeli dodajati še nadimke: Gran Turismo, Grand Tourer, Active Tourer, Gran Coupé … Slednji se je tokrat pojavil pri seriji 2. Skozi svetovni splet so namreč zaokrožile govorice, da se nam v slabih treh letih obeta najmanjši BMWjev kupé s štirimi vrati pod imenom serija 2 Gran Coupé. BMW s tem nadaljuje svojo zelo uspešno linijo Gran Coupé (GC), ki jo je do sedaj že vpeljal v seriji 4 Gran Coupé in 6 Gran Coupé. Glavna sprememba, v kateri se nova serija 2 GC loči od navadne serije 2, je v prisotnosti štirih vrat, kar omogoča veliko lažje vstopanje in izstopanje potnikov v zadnji vrsti avtomobila. S tem se seveda poveča dolžina, hkrati pa je pričakovati, da bo strešna linija nižja in bo s tem najmanjši BMWjev kupé dobil še lepše kupejevske poteze, kar naredi avtomobil še bolj privlačen.

BMW_2_Series_GranCoupe

Veliki zapriseženci BMWjevega zadnjega pogona si lahko tokrat oddahnete, saj bo nova 2 GC po govoricah sodeč uporabljala novo, skrajšano in skrčeno “35up” arhitekturo, ki bo prvič uporabljena v prihajajoči seriji 7. Le-ta bo ostala zvesta pogonu na zadnji kolesni par, oziroma z opcijo xDrive na vsa štiri kolesa. Poleg tega nova arhitektura uporablja lahke materiale z namenom bolj ekonomične porabe goriva in boljše zmogljivosti.

Serija 2 Gran Coupé naj bi prišla v prodajne salone v sredini leta 2018 in bo tako konkurirala nemškima tekmecema Mercedes-Benzu CLA in limuzinski različici Audija A3. Po željah kupcev sodeč bo mlajša sestra serije 4 GC in 6 GC s svojimi manjšimi merami, elegantnim videzom in funkcionalnostjo združila v eno vse, kar je večini današnjih kupcev sinonim za popoln avto. To pa lahko pomeni samo eno – velik uspeh.

Vir: BMW blog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code