Med novo generacijo BMW X1 in X3 nekaj manjka... nekaj kar bi zapolnilo luknjo: prihaja BMW X2, ki bo iz obrata v Regensburgu zapeljal v letu 2017, prototipi pa so bili že opaženi na testiranjih.

Trg je dobesedno poplavljen z različnimi SUV-ji različnih vrst in tudi BMW Group se zaveda pomembnosti segmenta. Vrnimo se za trenutek v leto 2007, ko je BMW prvič predstavil “Sports Utility Coupe“, ki je priljubljenost podjetja dvignil še na višji nivo, jim bo to uspelo tudi z X2? Platformo UKL prihajajočega X2 do sedaj že uporablja nekaj modelov, vključno s serijo 2 Active Tourer in Gran Tourer ter novim X1, od slednjega pa bo X2 tudi uporabil veliko oblikovnih katakteristik.

bmw_x2_spotted_3

BMW F47 X2 bo po vsej verjetnosti uporabljal iste motorje kot X1, vsaj pri bolj zmogljivih različicah: xDrive25i, ki premore 231 konjskih moči in 350 Nm navora bo povezan z 8-stopenjskih samodejnim menjalnikom in bo verjetno predstavljal vrh različic. Če bo vse šlo kot po maslu, bo X2 popoln SUV s svojimi kompaktnimi dimenzijami ter konkurenčno zmogljivostjo z lahkoto tekmoval z Audijevim Q3 in Mercedesovim GLA-jem.

theophilusx2

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code