Manhart je pred tednom dni predstavil okrepljeno X3 M Competition, zdaj pa se je nemški tuner zopet izkazal in predstavil napoved paketa nadgradnje za najnovejšo serijo 2 Coupe.

Z uporabo začinjenega BMW M240i kot osnovo se komplet poprodajne opreme imenuje MANHART MH2 450, kar morda ne zveni preveč privlačno, vendar je v ozadju logika: ime podjetja ter model in količina moči, ki jo zagotavlja motor.

Manhart bo moč vrstnega šestvaljnega motorja s turbopolnilnikom dvignil na 450 »konjev«. Standardni M240i Coupe je že za 33 »konjev« močnejši od modela, ki ga je zamenjal, vendar predelovalci vozil nenehno iščejo metode za povečanje moči. Enako velja za navor, ki je v originalu ocenjen na 500 Nm, paket MH2 450 pa bo dvignil cifro na ogromnih 650 Nm.

V predelavi je zajeto še veliko več kot le povečanje zmogljivosti 3-litrskem motorju, saj bo Manhart kot pričakovano zamenjal OEM platišča z lastnim kompletom 20-palčnih platišč po meri, obarvanih v črni barvi z zlato črto. Kontrastni poudarek je značilna barva tunerja in je bila uporabljena tudi na okrasnih trakovih, ki so opazni na strani, pokrovu, strehi in pokrovu prtljažnika.

Novi M240i Coupe se vozi nekoliko nižje od običajnega avtomobila in se ponaša z izpušnim sistemom iz nerjavečega jekla s štirimi konicami in nastavljivo loputo. Za dodatno izboljšanje zvočnega posnetka, ki ga zagotavlja motor, se bo Manhart znebil bencinskega filtra delcev (GPF) in naredi druge popravke za privlačnejšo noto izpušnih plinov.

Spremembe zaokrožajo številni deli iz ogljikovih vlaken, ki različici serije 2 (G42) Coupe M Performance dajejo bolj podoben videz. Zadek je zdaj videti še posebej agresiven zaradi večjih konic izpušnega sistema in debelega spojlerja na pokrovu prtljažnika, medtem ko je dodatna LED svetlobna palica, nameščena nad difuzorjem, prijeten dotik.

Vir: MANHART

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code