Iz množice svetovnih BMW 'tunerjev' nekaj imen zagotovo izstopa in Manhart Performance je eden izmed njih. Njihove predelave vizualno vedno izgledajo odlično in skrbno izbrane, sedaj po predstavitvi turbo motorjev, pa so začeli proizvajati tudi neverjetno močne pošasti, kakršna je ta BMW X6M.

e v standardni obliki je ta BMWjev pretepač v obliki X6M dovolj hiter za večino ljudi. Težak SUV, ki hoče oblikovno biti coupe, uporablja najnovejšo različico 4.4 litrskega twin-turbo V8 motorja z oznako S63, ki proizvaja kar 575 konjskih moči in 750 Nm navora.

BMWBLOG-ManhartX6M (4)

Spojen z 8 stopenjskim ZF avtomatskim menjalnikom in xDrive štirikolesnim pogonom poskrbi za izjemno kombinacijo, ki omogoča, da se ta 2.2 tone težka pošast izstreli do stotice v le 4,4 sekunde. To je v standardni obliki seveda.

Pri Manhartu pa so se odločili stvari ponesti na naslednji nivo, saj njihova stvaritev proizvaja kar 700 konjskih moči in tovornjaških 900 Nm navora. MHX6 700, kakor mu pravijo pri nemškem tunerju, doseže to ogromno moč s pomočjo kvalitetnega ‘remapa’ in novega izpuha, ki ima 300 celične katalizatorje. Dodatno so avtomobilu namenili še znižano H&R vzmetenje, ki poskrbi za nižje težišča avtomobila, ar pa omogoča boljše vozne lastnosti in manj nagibanja v zavojih.

Če se lotimo še estetskih predelav, takoj opazimo ogromna Manhart platišča in nov pokrov motorja, na zadku pa se bohoti ‘lip’ spojler in novi difuzor, ki poskrbi, da štiri izpušne cevi izpadejo še bolje. Kot celota, ta štirikolesna pošast zagotovo ne bo ostala neopažena, kjerkoli že se bo pojavila. Peljite ga na stezo in stvari bodo postale še bolj nore. Čeprav nemški tuner noče izdati konkretnih časov pospeševanja, pa lahko z gotovostjo trdimo, da lastnik marsikaterega superšportnika ne bo mogel verjeti svojim očem, ko ga bo na ravnini prehitel ogromni SUV.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code