Manhart je ponosno predstavil program za M850i. Verjamemo, da bo primerljivo moč razvil celo prihajajoči M8.

Ko že nestrpno pričakujemo M8, nam je Manhart pripravil močno izboljšano različico M850i. Le-ta je trenutno tudi najzmogljivejša različica v ponudbi nove serije 8 in medtem ko sicer ima M oznako, še vseeno ne gre za čistokrvnega M športnika. Pod pokrovom najdemo 4,4-litrski V8 bencinski motor, ki razvije 530 konjskih moči in 750 nevtonmetrov navora. Marsikdo bi se strinjal, da je to povsem dovolj in da ni potrebe po več… A zaposleni pri podjetju Manhart pravijo drugače! Z natančno optimizacijo motornega računalnika so iztisnili 620 konjskih moč in 870 nevtonmetrov navora. Po vsej verjetnosti je to celo več, kot bo razvil prihajajoči M8 in morda celo M8 Competition. 

Seveda pa niso pozabili niti na zunanjost. Agresiven izgled so zagotovili z H&R vzmetmi, ki zagotavljajo nižjo lego avtomobila in z 21-palčnimi aluminijastimi platišči. Najdemo tudi štiri karbonske zaključje izpušne cevi in karbonske dodatke na sprednjem in zadnjem odbijaču. Težko ne bi opazili tudi zlatih črt, kajne? No, na srečo so ti dodatki na voljo dodatno.

Manhart še ni razkril točnih podatkov o zmogljivostih, a verjamemo, da bo pospešek do stotice kilometrov na uro trajal manj kot 3 sekunde. Pričakujemo, da bo cenovno Manhartova različica vsaj deset tisočakov dražja kot sicer stane M850i. Prav tako Manhart ni razkril več fotografij. Spodaj smo vam pripravili galerijo različice M850i iz pariškega avtosalona, ki jo lahko primerjate z Manhartovo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code