BMW že nekaj časa okleva s predstavitvijo zmogljivejše različice modela BMW M2, ki bo nosila oznako CS ali CSL, seveda pa so številne predelovalske hiše že predstavile svoje brutalne različice modela M2.

Medtem ko čakamo, da BMW predstavi zmogljivejšo različico modela M2, ki bo po vsej verjetnosti imenovana CS ali CLS, se je svoje brutalne različice modela nemškega kupeja lotilo že kar nekaj znanih predelovalskih hiš. Eno izmed najbolj brutalnih predelav si lahko lastniki modela M2 zagotovijo pri slovitem nemškem predelovalcu Manhart, pod imenom MH630. Kot že ime napoveduje, 3,0-litrski vrstni šestvaljni bencinski motor tako iz serijskih 370 ”konjev” po temeljiti predelavi razvije impresivnih 630 ”konjev” in kar 750 nevtonmetrov navora. MH360 pa sicer predstavlja tudi nekaj predelav zunanjosti, opazimo aero komplet odbijačev iz ogljikovih vlaken, nova aluminijasta platišča in druge dodatke, s katerimi bo na cesti zagotovo privlačil poglede mimoidočih.

Da bi pri Manhartu dokazali uspešnost predelave že tako odličnega M2, so ga zapeljali na legendarno nemško dirkališče Nurburgring in krog odpeljali kar takrat, ko je bila proga javno odprta za vse. Prav zaradi gneče na progi, pa čas 7 minut in 35 sekund ne pokaže kaj MH630 dejansko zmore. Seveda pa lahko v spodnjem videoposnetku slišimo izjemno zvočno kuliso in neverjetno držo v hitro odpeljanih zavojih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code