Najboljši avtomobili ne potrebujejo drastičnih sprememb, da ostanejo opaženi in občudovani. Med njimi je nedvomno tudi druga generacija najbolj priljubljenega M-a: E36 M3 Coupe.

Mike Crawat Photography navdušuje s svojim izjemnim občutkom za fotografijo in tudi tokrat nas ni razočaral. Čeprav se na njegovem spisku večinoma znajdejo takšni in drugačni predelani avtomobili, pa se je pred njegov objektivom tokrat znašel E36 M3, ki je skoraj popolnoma takšen, kot je petindvajset let nazaj zapeljal iz proizvodnega traku.

e36-m3-mike-crawat (18)

Druga generacija BMW M3 je svojo premiero doživela leta 1992. To so bili časi, ko je bilo natančno krmiljenje in odzivnost na prvem mestu; lastnosti kot so vrstni šestvaljnik, 5-stopenjski ročni menjalnik in omejena zapora diferenciala pa so ponujale ultimativen užitek v vožnji. Leta 1996 je M3 prejel posodobljen 3,2-litrski S50B32 motor s 240 kW moči, šeststopenjski menjalnik in bolj “mesnat” zavorni sistem. E36 M3 dandanes velja za enega najboljše zasnovanih in uravnovešenih avtomobilov devetdesetih let prejšnega stoletja, več pa bodo povedale tudi odlične fotografije, ki si jih lahko ogledate v spodnji galeriji.

Fotograf: Mike Crawat Photography

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code