Kako dodate svoji sedmici nekaj več športnega in osebnega pridiha? Podjetje Mansory ponuja svoje sestavne dele podvozja, skrbno izbrane materiale v notranjosti in športna platišča iz lahke zlitine, s katerimi lahko oblikujete svojo luksuzno limuzino točno po vaših željah.

Mansory je nemško špodjetje, ki je nastanjeno v mestu Brand. Poleg luksuznih avtomobilov, kot je spodnji BMW, se ukvarjajo tudi s superšportniki, luksuznimi SUV-ji in motornimi kolesi. Podjetje je bilo ustvarjeno leta 1989, njegovo ime pa izhaja iz ustanoviteljevega priimka: Kourosh Mansory. Slednje je znano predvsem po predelavah še enega BMW Group člana: Rolls-Royca, med njihovimi predelavami pa boste pogosto našli tudi Bentleye, Aston Martine in Ferrarije.

Mansory aerodinamična oblika omogoča, da sicer nekoliko preveč resna sedmica pridobi na športnosti. Eleganten prednji odbijač polepšajo vgrajene LED dnevne luči in nove karbonske ledvičke; strešni spojler, stranski pragovi in difuzor pa so prava paša za oči.

Izbira dodatkov notranjosti je velika; od karbonskih, lesenih podrobnosti, usnja ali Alkantare. Na zahtevo je izbira oblazinjenja lahko popolnoma individualizirana, prav tako preproge in usnjeni deli, ki so izdelani z najvišjo stopnjo izdelave in natančnosti. Ker oblikovanje ni izpopolnjeno, če ga ne krasijo nova platišča je Mansory priskrbel 22-palčna platišča, oblečena v 265/30 in 295/25 pnevmatike.

Najbolj pomembno pa je seveda izboljšanje zmogljivosti. Športni izpušni sistem podjetja omogoča bolj globok in efektiven zvok. Zadnji izpušni lonec je narejen iz nerjavečega jekla, kvadratni končniki izpuha pa se popolnoma prilegajo na novo oblikovan zadnji del z novim difuzorjem. Ker izpušni sistem ni dovolj, nemško podjetje omogoča tudi Performance paket za 750i in 760 Li, ki vključuje chip tuning, kombiniran z visoko zmogljivim športnim filtrom. Čeprav je paket zmogljivosti na voljo tudi za ostale različice, sta najbolj zanimiva 750i, ki izpod pokrova izstisne 360 kW moči in 720 Nm navora in 760 Li z 460 kW in 920 Nm. Močnejši, 760 Li do stotice potrebuje le 4,2 sekunde, kar je 0,4 sekunde hitreje od tovarniške verzije.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code