Bimmer Post je objavil nekaj fotografij prihajajočega BMW M4 CS (Club Sport), ki je sodeloval v promocijskem videu v sončni Kaliforniji. Fotografije so sicer precej slabe, a dovolj razločne, da lahko opazimo za katerega športnika se gre.

Govorice o BMW M4 CS niso povsem nove. Pravzaprav je bilo v zadnjih mesecih na cestah opaženih že precej različnih prototipov, ki se bodo uvrstili med običajno različico M4 in dirkaško M4 GTS. BMW M4 CS je sicer v Španiji že prisoten, vendar predstavlja posebno edicijo modela M4. Pravi BMW M4 CS bo deležen večjih sprememb in občutno boljše vozne dinamike, na voljo pa bo po celem svetu.

Fotografije prikazujejo, da bo M4 CS posvojil številne zanimive dodatke, ki bodo vozilo opazno ločili od drugih različic M4. Na zadku bo na primer večji spojler, ki se bo nadaljeval iz prtljažnih vrat, seveda pa bo novinec deležen tudi posodobitve in s tem prenovljenih zadnjih ter sprednjih LED luči. Dodatno bodo na M4 CS nameščena edinstvena platišča, karbonsko-keramične zavore in velik podaljšek sprednjega spojlerja iz ogljikovih vlaken.

bmw-m4-cs-spied (13)

Najverjetneje bo moč vozila presegla 450 konjskih moči, ki jih ponuja M4 Competition Package, sploh zaradi konkurence, ki v podobnih konkurenčnih modelih ponuja tudi preko 500 konjskih moči. Moč blizu 500 KM pri BMW M4 GTS je zato precej verjetna.

A za razliko od M4 GTS je M4 CS bolj namenjen uporabi na cesti. S tem namenom bo BMW prilagodil vzmetenje, ki bo športno, a nekoliko mehkejše, celotna šasija pa bo bolj sproščene narave.

Zaenkrat še ni znano, kdaj BMW M4 CS na voljo, a možnost predstavitve na avto salonu v Ženevi ostaja odprta.

V samem snemanju promocijskega posnetka je sodeloval tudi BMW DTM voznik Augusto Farfus, ki se je ob tem pohvalil na Twitterju in avtomobil opisal kot “zelo hiter”. Oglejte si izraz na voznikovem obrazu in fotografije, ki so bile narejene med samim snemanjem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code