Lepotni izbor brez sprehoda po pisti... to je Izbor za najlepši avto leta 2015 prireditelja Avto Finance, katerega glasovanje je potekalo prek socialnega omrežja Facebook.

Po vstopu v drugi krog glasovanja se je za najlepšega potegovalo samo še osem vozil, kmalu pa je postalo jasno, da bo tekmovanje potekalo le med dvema največjima rivaloma.

Od ostalih sta se oddaljila BMW serija 4 Gran Coupe in pri Mercedes-Benz S Coupe. Lešnikov Mercedes-Benz je prepričal največ občinstva in svojo zmago slavil s 446 glasovi. Priznati moramo, da je S Coupe prava eleganca na štirih kolesih, zato pošiljamo iskrene čestitke Mercedes-Benz Slovenija za zmago. BMW pa se bo moral zadovoljiti z drugim mestom s 281 glasovi in tretjim mestom, ki si ga je priboril X6.

Novi S Coupe ima pri Slovencih posebno mesto, saj so njegove elegantne linije delo Roberta Lešnika. Stroj s ceno vsaj 178 tisoč evrov smrtnika težko pusti ravnodušnega,  če pa želite najdražji model S coupeja, boste za S65 AMG odšteli vrtoglavih 357.460 evrov.

zmagovalec.1429263941

Gran Coupe štirica združuje elegantno podobo kupeja s funkcionalnostjo, ki jo dobimo z dodatnim parom vrat in večjim prljažnim prostorom. Večinoma je sicer istih dimenzij kot navadni Coupe serije 4. Razlika je vidna predvsem pri strešnem delu, ki je rahlo višji, kar prinaša nekaj več prostora za potnike in 35 litrov več prtljažnega prostora. Ponuja se s 5 različnimi motorji, najmočnejši 435i uporablja 3.0-litrski vrstni šestvaljnik z močjo 306 konjičkov in 400 Nm navora.

Zmaga Mercedesa je v Sloveniji morda res grenka za vse ljubitelje BMW. Lahko pa vas potolažimo, da je Serija 4 Gran Coupe dobila svoje potrdilo in zmago v tekmovanju Design Trophy 2015, kjer so o zmagi odločali bralci revije Auto Zeitung ter uporabniki spletne strani www.autozeitung.de. V glasovanju je sodelovalo več kot 22.000 bralcev, zmagovalci v petih kategorijah pa so bili določeni na podlagi prejetih glasov. Oblika elegantno športnega BMW serije 4 Gran Coupé je zmagala v kategoriji ”Limuzin/karavanov/kombijev”.

Avto Finance so pri izboru za Najlepši avto leta 2015 poskrbeli tudi za glavna nagrado: noč s Teslo model S, srečnega izžrebanca pa bodo obvestili po elektronski pošti.

Tekmovanje pa še ni zaključeno, naslednji preizkus je potegovanje za prestižni naziv “Managerski avto leta”, kjer je lansko leto BMW premagal Mercedes-Benz, prav tako pa imajo bavarci svojega predstavnika tudi v EKO kategoriji, kjer se bo za naziv potegoval BMW i3.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code