Mini še vedno precej naglas razmišlja o povsem svojem športnem avtomobilu, ki pa za pogon ne bo imel nujno bencinskega štirivaljnika.

Odličen minijev koncept Superleggera Vision, ki je bil predstavljen leta 2014, bo ostal t.i. ‘one off’ model, vodstvo znamke MINI pa je vseeno potrdilo, da še vedno razmišljajo o povsem svojem športnem avtomobilu s sredinsko nameščenim motorjem, ki bi zasedel vrh minijeve ponudbe. Seveda tak avtomobil ni prvi na prioritetni listi proizvajalca, obenem pa je velika možnost, da če model že dobi zeleno luč, za pogon ne bo skrbel že poznani štirivaljnik iz modela John Cooper Works GP.

Le ta 306 ‘konjska’ vroča kombilimuzina, trenutno predstavlja vrh minijeve ponudbe, vseeno pa menijo, da v njihovem portfelju še vedno obstaja prostor za še bolj fokusiran športni avtomobil, ki bi bil zgrajen na povsem svoji arhitekturi. Andreas Lampka, vodja oddelka za komunikacije, je v nedavnem intervjuju povedal: “Če damo našim inženirjem nekaj več časa in sredstev, bodo zagotovo našli način za produkcijo športnega avtomobila s sredinsko nameščenim motorjem. Če bi le ta prišel do proizvodnih trakov, bi predstavljal prvi avtomobil s sredinsko nameščenim motorjem v 61 letni zgodovini znamke, obenem pa bi bil zagotovo gnan le na zadnji kolesni par, kar bi se ravno tako zgodilo prvič.”

Lampka je še namignil, da bi ta avtomobil lahko poganjala elektrika, tako kot so pokazali že v konceptu Superleggera Vision. Z obilico navora in norimi pospeški je tej odločitvi težko oporekati, niso pa pojasnili kako bojo kompenzirali dodatno težo baterij. Zaenkrat je za vse trditve še prezgodaj, zagotovo pa bi si avtomobil delil sestavne dele tudi z bodočimi elektrificiranimi JCW modeli.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code