Bil je marec 2004, ko je MINI predstavil kabriolet izvedbo na avtomobilskem salonu v Ženevi.  Štirisedežnik z odprto streho britanske premium znamke od takrat lovi sončne žarke na promenadah in izvenmestnih cestah povsod po svetu.

Od samega začetka je MINI Cabrio ponazarjal osvežujočo odprtost, individualni karakter in jasno identiteto znamke. Pokončno sprednje vetrobransko steklo zagotavlja, da se voznik, sovoznik in potniki na zadnjih sedežih znajdejo na odprtem zraku takoj, ko se streha odpre. Kratki previsi spredaj in zadaj, široki oboki koles, višina linije v ramenih in številni oblikovni elementi, ki so zaščitni znak znamke so ključ do priljubljenosti štirisedežnika z odprto streho. Zahvaljujoč precizni obliki strehe so značilni MINI proporci prepoznavni tudi, ko je streha zaprta.

MINI Cabrio kmalu postal uspešen na svetovni ravni. Kvaliteta in priljubljenost štirisedežnika z odprto streho sta se odražala na različnih področjih. Leta 2007 je Cabrio prvič dosegel najvišji položaj v razvrstitvi glede na preostanek vrednosti revije Auto Bild. Od takrat je model ustvaril tradicijo najvišjih uvrstitev v tej razvrstitvi, ki se nadaljuje vse do današnjega dne z aktualnimi generacijami MINI Cabria.

Medtem, ko pričakujemo nov model MINI Cabria si lahko ogledate spodnjo galerijo prejšnjih generacij.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code