Končno smo dočakali prve fotografije električnega MINIja, o katerem se govori že nekaj časa. Ime mu je MINI Electric Concept in izgleda takole.

Končno je ‘električna mrzlica’ dosegla tudi MINI. Uradno bo, tako kot večina nedavno na spletu razkritih avtomobilov, predstavljen na septemberskem frankfurtskem avtomobilskem salonu in predstavlja vpogled v prihodnost te znamke. Seveda to ni prvič, da bi se MINI podal na področje električnih avtomobilov, če se le spomnimo, je leta 2008 naredil 600 primerkov MINI E, ki so služili bolj ali manj za študijo in razvoj tehnologije, kateri celo BMW i3 dolguje svoj obstoj, obenem pa bo uporabljena tudi pri produkcijski različici tega avtomobila.

BMWBLOG-Mini-Electric_Concept-2017 (11)
Dizajn novega koncepta sporoča, da je to nedvomno pravi MINI. Opisujejo ga kot kompaktnega in agilnega, dodatno pa ponuja še zelo aerodinamičen dizajn, ki je skupaj z lahko zasnovo nujno potreben za dobro delovanje takega avtomobila, o čemer smo se lahko prepričali ravno pri prej omenjenem BMW i3. Sprednjemu koncu dominira heksagonalna rešetka, ki je razpeta med dve tipični okrogli luči in je obenem zaradi majhne potrebe po hlajenju in izboljšanju aerodinamike, zaprta. Ravno tako so zaprte simulirane odprtine za zajem zraka.

Poleg kontrastnih barv, srebrne in rumene, na avtomobilu ravno tako najdemo veliko ‘E’ značko, ki pomaga razlikovati koncept od ostalih bencinskih ali dizelskih različic, skupni videz pa lepo zaključijo temna 19 palčna platišča. Kot zanimivost so pri MINIju povedali, da so bile ravno te lažne odprtine za zajem zraka, narejene s pomočjo 3D tiskalnika.

BMWBLOG-Mini-Electric_Concept-2017 (12)

Presenetljivo ni MINI izdal nobenih podrobnosti o moči ali dosegu tega koncepta, razen tega, da je popolnoma električen in tako v zrak ne izpušča nobenih emisij. Izdali pa so, da bo produkcijska različica tega koncepta, ki nam že sedaj izgleda zelo blizu serijskemu produktu, na ceste zapeljala leta 2019, več detajlov pa bomo izvedeli čez pribljižno 14 dni na frankfurtskem avtomobilskem salonu.

BMWBLOG-Mini-Electric_Concept-2017 (16)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code