MINI je ravnokar predstavil novo aplikacijo JustPark, ki dovoljuje uporabnikom v Veliki Britaniji rezervacijo parkirnega mesta neposredno iz zaslona armaturne plošče. V raziskavi leta 2013 so ugotovili, da parkiranje povzroča preglavice 45% voznikov v Veliki Britaniji in čeprav je povprečni čas, ki je potreben, da bi našli parkirno mesto, 6 minut in 45 sekund, se iskanje parkirnega prostora v […]

MINI je ravnokar predstavil novo aplikacijo JustPark, ki dovoljuje uporabnikom v Veliki Britaniji rezervacijo parkirnega mesta neposredno iz zaslona armaturne plošče.

V raziskavi leta 2013 so ugotovili, da parkiranje povzroča preglavice 45% voznikov v Veliki Britaniji in čeprav je povprečni čas, ki je potreben, da bi našli parkirno mesto, 6 minut in 45 sekund, se iskanje parkirnega prostora v Londonu povzpne na polžjih 20 minut.

JustPark je zadnjih 10 let poskušal rešili ta problem. Sprva se je ideja prikazala kot storitev na osnovi spletnega brskalnika, imenovana ParkAtMyHouse, storitev je omogočila ljudem, da so najemali svoje parkirne prostore.

Z leti se je posel večal in preskočil iz namizja na pametne telefone. Sedaj pa se je pojavil tudi na MINI armaturni plošči.

Mini-and-JustPark-600x480

MINI-jevo matično podjetje, BMW je tesno sodelovalo z JustPark zadnja tri leta, da bi zagotovili v MINI-ju popolnoma vgrajeno storitev, ki ne bo ovirala voznika med vožnjo in bo enostavna za uporabo.

Lastniki novih MINI-jev v Veliki Britaniji bodo imeli dostop do več kot 100,000 parkirnih mest na dosegu roke. Ko bo parkirno mesto izbrano, bo navigacijski sistem voznika varno privedel do izbranega cilja. Aplikacija dovoljuje voznikom tudi iskanje med vožnjo za parkirne prostore v bližini, za preverjanje cen in branje mnenj ostalih uporabnikov.

Tudi če niste uporabnik MINI-ja, vam lahko aplikacija priskoči na pomoč. JustPark lahko prenesete preko iPhone app ali pa preko spleta, zaenkrat pa je nažalost voljo samo v Veliki Britaniji.

V prihodnosti, ko bo vnešenih dovolj prostorov, bo aplikacija lahko prešla tudi na ostale države. To bi bila praktična rešitev predvsem za uporabo v večjih mestih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code