MINI Motorsport bo šestega januarja 2018 v Limi začel novi 'Dakar Rally Championship' in to prvič s kar dvema konceptoma.

V Peruju, natančneje v Limi se bo šestega Januarja začel svetovno znani reli Dakar. Letos je MINI Motorsport tako za tekmovanje prvič v zgodovini pripravil kar dva koncepta in sicer MINI John Cooper Works Rally s štirikolesnim pogonom in MINI Johny Cooper Works Buggy s samo zadnjim pogonom.

“S tema dvema avtomobiloma imamo najmočnejšo MINI ekipo v zgodovni relija Dakar“, je dejal Sebastian Mackensen na predstavitvi v Parizu. Razlog zakaj je bil razvit  še drugi avtomobil, leži v pravilih relija Dakar, ki trenutno vozilom s pogonom le na en kolesni par ponuja določene prednosti. Vodja ekipe X-Raid Sven Quandt, je tako februarja 2017 odobril še proizvodnjo MINI John Cooper Works Buggy, na predstavitvi pa je dejal, da je bil to največji projekt v zgodovini tega podjetja.

AUTO - DAKAR 2018 TEAM X RAID LAUNCH

X-raid ekipa za 2018, bo tako sestavljalo kar sedem avtomobilov, ter pripadajoče število izkušenih voznikov in sovoznikov. Tri Buggije bodo tako vozili Mikko Hirvonen (FIN), Bryce Menzies (ZDA) ter Yazeed Al Rajhi (SA), vozniške sedeže v štirih reli avtomobilih pa bodo zasedli Orlando Terranova (ARG), Jakub Przygonski(POL), Joan Roma (ESP) in Boris Garafulic (CHI).

2018 reli Dakar je sestavljen tako iz izjemno dolgih puščavskih etap, kot tudi iz kamnitega terena in celo asfaltnih površin, ki bodo dirkalnike ponesle vse do 4.000 metrov nadmorske višine. Zadnja etapa se bo zaključila 20. januarja v mestu Cordoba v Argentini.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code