MINI nas z začetkom leta preseneča kar z dvema novima modeloma. John Cooper Works gokart brez strehe bo navdušil tiste bolj adrenalinske voznike, Clubman ALL4 pa s svojim štirikolesnim pogonom in prostornostja predstavlja popolnega sopotnika za potovanja.

Novi MINI Clubman ALL4 združuje inovativen koncept vozila v premium kompaktnem razredu s še bolj športno in vsestransko različico in novo razvitim sistemom štirikolesnega pogona za najnovejšo generacijo MINI-jev, ki je na voljo v dveh različicah motorjev. ALL4 z elektrohidravlično regulacijo, optimizirano težo in večjo učinkovitostjo je odlsej na voljo v največjem modelu MINI. Tako kot je to uspelo BMW z xDrive, tudi ALL4 omogoča hiter odziv na spremembe v načinu vožnje in vozni površini omogoča izjemno športno vodljivost in izvrstno trakcijo v vseh vremenskih in cestnih razmerah.

MINI-clubman-all4 (13)

Clubman je opremljen z visoko zmogljivimi motorji zadnje generacije s tehnologijo MINI TwinPower Turbo in Steptronic menjalnikom. S štirikolesnim pogonom sta opremljena 2.0-litrski štirivaljnik s 192 konjskimi močmi v Cooper S Clubman (192 KM, 320 Nm) in Cooper SD Clubman dizelska različico s 190 konji in 400 Nm navora. Sistem štirikolesnega pogona ALL4 kot dodaten prispevek k najvišji ravni vsakdanje praktičnosti in primernosti na dolge razdalje, kar jih je kdaj koli doseglo katero koli vozilo MINI znamke.Čeprav je Clubman največji in na videz najbolj nešporten, pa ALL4 združuje občutek gokarta, ki je prepoznavni znak blagovne znamke z lastnostmi izvrstnega upravljanja vozila in vrhunskim udobjem vožnje.

Potem pa je tukaj še MINI John Cooper Works Cabrio, ki pa bo navduševal predvsem ljubitelje svežega zraka in hitrosti. Nekoliko manj praktičen kot Clubman, vendar še zmeraj dovolj za večino opravil. John Cooper Works zgoraj brez ponosno nosi svoje ime in se predstavlja v posodobljeni različici, ki bo očarala marsikaterega ljubitelja divje vožnje in dobrega zvoka bencinskega srca pod pokrovom motorja. Poleg standardnega JCW MINI-ja je tukaj sedaj še Britanec z zložljivo streho: 2.0-litrski štirivaljnik morda ni med najmočnejšimi na svetu, ali najglasnejšimi…. vsekakor pa bo presegel vsa pričakovanja, to vam zagotavljamo. Njegov štirivaljnik z 231 konjskimi močmi in 320 Nm navora je pridobil 20 konjev več od prehodnika, in 39 KM več v primerjavi z MINI Cooper S Cabriom. Dovolj torej, da postavlja nova merila svojega razreda in prekaša svoje izkušene predhodnike s 6,6 sekunde do 100 km/h ter najvišjo hitrostjo 242 km/h.

MINI-john-cooper-works-cabrio (2)

Za optimizacijo vožnje so tukaj Brembo zavore, 17-palčna lahka aluminijasta platišča John Cooper Works v obliki Track Spoke in pomoč pri krmiljenju Servotronic. Dinamični nadzor blažilnikov je na voljo kot dodatna oprema, dinamični nadzor stabilnosti (DSC) pa je na voljo v osnovni opremi, ki vključuje dinamični nadzor oprijema (DTC), elektronski nadzor zapore diferenciala (EDLC) in nadzor zmogljivosti. Kar je najbolj pomembno za poletne mesece. zložljiva platnena streha majhnega športnika omogoča dobro zvočno izolacijo, zloži se v 18 sekundah, tudi pri vožnji do 30 km/h. Ste že kaj navdušeni nad poletjem? Mi nedvomno smo.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code