Kaj se zgodi, če iz BMW E46 330Ci odstranite njegovo srce in vanj vgradite pogonski sklop iz Lexusa? Je to bogoskrunstvo ali pametna odločitev?

BMW E46 330Ci, ki je naprodaj, v sebi skriva še mnogo več kot le vgrajen elektromotor. Čeprav je vanj vloženih ogromno ur dela lastnik trdi, da je z njim še veliko dela , ki pa bo ostalo za naslednjega lastnika. Pogonski sklop je posodil hibridni 2007 Lexus GS450h, razlika pa je v tem, da je bil Lexus hibrid, BMW pa v sebi skriva le njegove električne komponente.

Za razliko od elektromotorja in ostalih komponent, pa baterije niso iz japonskega Lexusa, temveč je bil darovalec nihče drug kot Chervolet Volt oziroma, če smo bolj natančni sta bila to kar dva Chervolet Volta, katerih baterije sedaj veselo živijo na mestu, kjer je bila včasih zadnja klop. Presenetljivo znaša kapaciteta baterij zgolj 28kWh, kar v sodobnem svetu ni ravno veliko in naj bi po lastnikovih besedah zadostovalo za okoli 130 kilometrov dosega z enim polnjenjem. Tesla ali Chervolet Bolt ponujata mnogo več, enako pa velja tudi za bavarskega BMW i3, ki ponuja baterijo s kapaciteto 33kWh.

BMWBLOG-E46-EV-convertion (15)

Prodajalec pravi, da je na avtomobilu usposobil tudi regenerativno zavorno funkcijo, ravno tako pa med regenerativnim zaviranjem svetijo tudi zavorne luči. Za krotenje vsega tega električnega navora skrbi celo samodejna zapora diferenciala iz BMW M3, ki je v veliki meri tudi zaslužna za pospešek do stotice v vsega petih sekundah. Notranjost z izjemo izpostavljenih baterij, zaradi katerih lastnik tudi noče nikogar peljati, dokler niso povsem zaščitene, izgleda povsem običajno in uporabno.

To zagotovo ni avtomobil za vsakogar vendar, če potrebujete avtomobil za vsakodnevno vožnjo in občasno ‘igranje’ ter sramotenje ostalih športnikov, ne delate veliko kilometrov na dan in ste obenem tudi malo norega znanstvenika, ki bi projekt pripeljal do konca, potem razmislite o ceni 8.000$ (cca. 6.500€). Morda je točno ta avtomobil tisto kar potrebujete v življenju.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code