Če bi radi nekaj posebnega z nemškim poreklom, ki vas ne bo stalo celega premoženja, bi lahko to bil pravi avtomobil za vas.

Ta BMW M3 Competition z leta 2011, se je namreč znašel na spletni strani Bring A Trailer in je naravnost fantastičen. E92 generacija BMW M3 je namreč zelo zaželjena, saj pod pokrovom motorja skriva odličen atmosferski 4.0 litrski V8 pogonski agregat, ki ima mnogo več karakterja, od šestvaljnega naslednika z dvema turbinama.

Lastniku očitno 420 originalnih konjskih moči ni bilo dovolj, zato je vgradil kompresorski kit EDD Tuning VT2-625, ki vključuje tudi ESS sesalni kolektor, boljše ojnične ležaje, VFE hladilnik olja, izboljšane Bosch injektorje, predelavo motorne elektronike in še mnogo več. Rezultat je kar 577 konjskih moči in 493 Nm maksimalnega navora, ki preko šest stopenjskega ročnega menjalnika žene le zadnji kolesni par, pri tem pa mu pomaga tudi samodejna zapora diferenciala.

Poskrbljeno pa je bilo tudi za videz in dodelavo podvozja. BC Racing vzmetenje je avtomobil približalo tlom, poliuretanske puše ter nastavlji stabilizatorji pa poskrbijo tudi za boljše vozne lastnosti. Poleg 20 palčnih platišč lahko na celotnem avtomobilu najdemo tudi veliko okusnih malenkosti, ki naredijo avtomobil za nekatere še bolj privlačen, spet druge pa odbijejo. Najbolj opazne so zagotovo LED luči, ki avtomobil zelo posodobijo.

Morda še največje presenečenje se skriva v notranjosti, kjer nas namesto običajnih športnih sedežev čakajo sedeži Recaro Sportster CS, poleg tega pa lahko opazimo še BMW Performance volan, karbonsko prestavno ročico in celo radarski detektor, ki ga v takem avtomobilu zagotovo potrebujete. Avtomobil ima prevoženih 138.403 kilometrov, prodan pa je bil za 33.583 dolarjev, kar znese le nekaj več kot 30 evrskih tisočakov.

Fotograf: Bring A Trailer

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code