Na soboto dirke za veliko nagrado Španije v Jerezu, BMW M sedaj že tradicionalno razkrije avtomobil, ki ga bo ob koncu sezone prejel najhitrejši voznih celotnih kvalifikacij.

Nagrada se bo tako v sezoni 2019 podelila že sedemnajstič, za nagrado pa so letos izbrali BMW X4 M Competition v Toronto Red Metallic barvi. Vozniki točke zbirajo skozi celo sezono in sicer vsak dobi točke glede na pozicijo za štart dirke, ki si jo privozi s kvalifikacijami. Tisti, ki si privozi prvi štartni položaj tako seveda dobi največ točk, potem pa mu po vrsti sledijo ostali. Skozi sezono se te točke seštevajo in na koncu razkrijejo kdo je bil najhitrejši dirkač kvalifikacij v sezoni.

“Vsako leto komaj čakamo, da vidimo s katerim avtomobilom nas bo na začetku Moto GP sezone tukaj v Jerezu presenetil BMW M oddelek in menim, da so nas znova navdušili z modelom X4 M Competition. Zelo smo ponosni, da je BMW M naš močan in zanesljiv partner že 20 let in naravnost fantastično je, da s tako nagrado počasti najboljše predstave naših dirkačev. Ta X4 M Competition jim bo zagotovo dal še tisto nekaj dodatne motivacije, da se bodo že v kvalifikacijah nadvse potrudili. Konec koncev si vsi želijo visoko zmogljivi avtomobil zmagovalcev na koncu sezone” je dejal Pau Serracanta, izvršni direktor oddelka za trženje pri Dorna Sports.

BMW X4 M Competition v sebi skriva najmočnejši serijski šestvaljnik, ki je bil kadarkoli vgrajen v M avtomobile. 3.0 litrski twin turbo motor tako razvije kar 510 konjskih moči in 600 Nm navora, kar je v kombinaciji s štirikolesnim pogonom in osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom dovolj za pospešek do stotice v vsega 4.1 sekunde. Že tako športen izgled, dobro poudari še posebna Toronto Red Metallic barva, notranjost v Merino usnju, M Sport sedeži, M Competition paket in M Sport izpuh pa so le češnja na vrhu torte. Obenem je avtomobil že opremljen s Carbon Exterior Package (karbonski paket zunanjosti), ki bo ostalim na voljo šele prihodnje leto.

Rekord v največ osvojenih M nagradah drži Marc Marquez, ki jih je osvojil že 6 in letos cilja na svojo sedmo zapovrstjo, Valentino Rossi in Casey Stoner pa imata vsak po tri. Jorge Lorenzo je to čast doživel dvakrat, medtem ko imata Sete Gibernau in Nicky Hayden vsak po eno.

Fotograf: marca.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code