V Valencii je tako to, da Marc Marguez prevzame t.i. 'M' nagrado postalo že kar nekakšen običaj.

Zgornji stavek je ob predaji ključev aktualnemu svetovnemu prvaku Moto GP izrekel Markus Flasch, direktor BMW M oddelka. Španec Marc Marquez je tako osvojil že sedmi BMW M avtomobil zapovrstjo, saj je v sezoni 2019 skupno nabral 384 točk, kar je 50 več od najbližjega zasledovalca Fabia Quartararoja, ki je sezono končal na drugem mestu. Morda mnogi ne vedo, vendar se BMW M nagrada ne podeljuje za zmago v skupnem seštevku sezone, temveč za najhitrejšega dirkača na kvalifikacijah.

Sedaj je Marquez svoji zbirki, ki že vključuje modele, M2, M6, M4 , M3 CS in M4 CS dodal še izjemno zmogljivega terenskega coupeja in se zahvalil z besedami: “Rad bi se zahvalil BMW M GmbH za odličen način zahvale najboljšim dirkačem sezone in za nagrado najhitrejšemu dirkaču v kvalifikacijah. Po prejemu te nagrade že sedmič zapovrstjo sem kar nekoliko ostal brez besed, še vedno pa sem izjemno vesel, da mi je uspelo, saj biti najhitrejši na kvalifikacijah letos sploh ni bilo lahko. Komaj čakam, da sedem za volan!”

BMW X4 M Competition sicer poganja 3.0 litrski twin turbo motor s 510 konjskimi močmi in 600 Nm navora, kar zadostuje do stotice v vsega 4,1 sekunde in končno hitrost 285 kilometrov na uro.

Prvega BMW X4 M smo opazili tudi že pri nas in izgleda naravnost fenomenalno.

Moto GP šampijonu čestitamo in želimo veliko varnih ter zabavnih kilometrov za volanom tega monstruma!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code