Trenutno generacijo modela X4 bo kmalu nadomestila popolnoma nova generacija, ki jo lahko pričakujemo že v prvi polovici prihodnjega leta. Danes vam predstavljamo ''spy'' fotografije zmogljive različice M40i ujete med testiranjem na Nurburgringu.

Kljub temu, da je BMW X4 na ceste zapeljal le tri leta nazaj, pri BMW že zavzeto pripravljajo novo generacijo, ki bo na ceste predvidoma zapeljala v prvi polovici leta 2018 (čeprav nekateri viri navajajo, da bo predstavljen šele leta 2019). Testni primerki so bili med testiranjem opaženi že večkrat v zadnjih mesecih, najbolj zanimivi primerki pa so bili opaženi v avgustu, popolnoma brez ”kamuflaže”. Vse to pomeni, da videz nove generacije ni več skrivnost.

BMWBLOG-BMW-x4-m40i-nurburgring-spy-opazeno (6)

Čeprav primerek, ki vam ga predstavljamo danes, nosi ”kamuflažo”, je zanimiv zaradi dveh zaključkov izpuha in agresivnejšega kompleta odbijačev. Po vsej verjetnosti gre za model X4 M40i, le-ta pa ima pod motornim pokrovom vgrajen 3,0-litrski TwinPower Turbo vrstni šestvaljni bencinski motor, ki si ga deli z modelom X3 M40i. Razvije 360 ”konjev” in 500 nevtonmetrov navora, v X3 pa do stotice pospeši v 4,8 sekunde ter pospešuje vse do 250 kilometrov na uro.

Sicer pa BMW X4 M40i ne bo najzmogljivejši, saj bo to vlogo prevzel X4 M, ki naj bi uporabljal 3,0-litrski S58 vrstni šestvaljni motor z močjo okoli 450 ”konjev”. Trenutno BMW še ne razkriva podrobnosti o razkritju, a več informacij lahko zagotovo pričakujemo že letos decembra na Los Angeles avto šovu.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code