Medtem ko novi BMW serije 8 s kodno oznako G15 "nabira" kroge na Erlkönigu, so v javnost prišle nove podrobnosti o zgornjem članu bavarske flote ...

Čeprav sta M Performance izvedbi serije 8, kupe ter kabriolet, nekako v senci M8, mora tudi slednji postati in ostati odločno, suvereno vozilo. Medtem ko sedanji modeli M Performance, ki v notranjosti skrivajo s turbino podprt V8 motor, ostajajo precej pod 500 konjskimi močmi, naj bi BMW M850i po zadnjih trditvah za začetek dosegel vse tja do 530 konjskih moči in s tem napredoval na novo zmogljivostno lestvico vsakodnevno uporabnih M Performance modelov. Tako kot večina ostalih M Performance avtomobilov bo tudi slednji opremljen s standardnim štirikolesnim pogonom xDrive. Zahvaljujoč konkretnemu povečanju zmogljivosti bi lahko bil že omenjeni motor sposoben doseči stotico v manj kot štirih sekundah. S tem bi mnogi kupci dobili zanimivo alternativo BMW M8, ki obeta še več dinamike, tako v tehničnem kot v vizualnem pogledu.

bmw-8-series-m850i-xdrive (7)

Vloga BMW M850i xDrive je tako jasno začrtana; vrhunska zmogljivost na vsakodnevni ravni, vendar brez pomanjkljivosti v smislu dosledne dirkalne naravnanosti. BMW M8 naj bi prav tako navduševal s svojo dirkaško naravo in se enačil vsaj z novim BMW M5, pri novincu pa dirkalni čas ni tista primarna lastnost, na katero smo pozorni. Ne glede na motor bi moral novi BMW serije 8 G15 biti luksuzni kupe, ki je sam sebi dovolj. V potniški kabini bodo uživali največ štirje potniki, ne samo v ekskluzivnih materialih ter prvovrstnih dodatkih, pač pa tudi v prednostih novega BMW iDrive 7.0 infotainment sistema. Funkcije, kot npr. dva velika zaslona z brezhibno resolucijo ter barvni prikazovalnik s prav tako velikim zaslonom, so skorajda samoumevne. Tu pa so še številni asistenčni sistemi, ki vozniku omogočajo mirno, celo monotono vožnjo na dolge razdalje.

Vodilni pri BMW Group, g. Harald Krüger, je že nekajkrat uradno potrdil, da bo serija 8 še letos praznovala svoj prihod na trg. BMW M8 kabriolet, ki bo prav tako na voljo kot M850i xDrive, se bo kmalu pridružil svoji kupejevski različici. Za največjo možno zmogljivost bo na voljo BMW M8, ki bo na svoja štiri kolesa prenesel več kot 600 konjev. Zaradi slednjega dejstva bo to najmočnejši BMW produkt vseh časov.

Vir: bimmertoday.de

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code