Michael Fux, zbiratelj avtomobilov z ekscentričnim okusom, je letos na Monterey Car Week festivalu prejel novega, po meri narejenega Rolls Royce Dawna, ki je bil začuda vseh odet v Fuxia vijolično barvo.

Michael Fux je v preteklosti že imel veliko po meri izdelanih Rolls Royce vozil, ki so imeli vsi skupno eno stvar in to so posebne, unikatne barve, kot so naprimer: Fux Intense Jade Pearl, Fux, Aequus Green Jade Pearl, Fux Deep Purple, Fux Candy Red in Fux Yellow. To tradicijo je ohranil tudi letos, ko je na Pebble Beachu prejel še enega, tokrat model Dawn v vpadljivi ‘Fuxia’ vijolični barvi, ki nam na prvi pogled daje vedeti, da ta jahta na kolesih pripada osebi nežnejšega spola.

BMWBLOG-RollsRoyce-Dawn-Fuxia (3)

Skupno je to že Fuxov deseti po meri izdelan Rolls Royce, vsi pa so bili narejeni po točno določenih specifikacijah, ki jih je izbral sam v sodelovanju z dizajnersko ekipo pri Rolls Royceu. “Michael je zelo poseben ‘patron’ za Rolls Royce. Naši dizajnerji zelo radi delajo z njim, saj jim ta zelo rad vseskozi postavlja nove izzive in jih izziva, da nivo personalizacije dvignejo na nov nivo. Tako vedno nastane pravi umetniški dosežek,” je dejal Müller-Ötvös, izvršni direktor Rolls Royce Automotive.

“Ko sem leta 2005 naročil svojega prvega Rolls Roycea, sem hotel nekaj popolnoma drugačnega od avtomobilov vseh ostalih njihovih strank. Vedel sem, da imajo dizajnerji ‘na zalogi’ veliko kreativnosti, ki sem se jo odločil raziskati. Obožujem dediščino znamke Rolls Royce in obožujem te avtomobile. Vedno spodbujam ostale lastnike teh avtomobilov, da premikajo meje personalizacije,” je komentiral še sam lastnik novega lepotca, Michael Fux.

BMWBLOG-RollsRoyce-Dawn-Fuxia (10)

Vir: BMWBLOG.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code