Na željo bodočega lastnika program BMW Individual tudi iz napadalnega športnika kot je BMW M550i xDrive naredi pravega nastopača, predvsem v vizualnem smislu. Bi kaj takšnega ušlo vašemu pogledu?

Pred vami je BMW M550i xDrive v prav posebnem odtenku Austin Yellow, ki ga sicer poznamo iz kupejevskega športnika BMW M4. Šele takšna kričeča barva naredi pravico vozilu kot je BMW M550i, saj ga močno izpostavi iz množice povprečnežev. Naenkrat jo lahko opazijo tudi manj vešči opazovalci avtomobilov, saj nase opozarja z barvo in izjemnim športnim zvokom.

Zlato-rumena barva, ki je bila kot rečeno predstavljena pred leti skupaj s takrat novim BMW M4 lepo pristoji tudi športni limuzini BMW M550i xDrive. Elementi kot so ledvičke, zunanja ogledala in zračne reže so obarvana v odtenek Cerium Gray, s tem pa dodajo vozilu izstopajoč videz, kar ga loči od “ljudskih” izvedenk. 20-palčna lahka M platišča z oznako 668 M so deležna dvobarvnega odtenka, to pa je še en detajl, ki poskrbi, da ta avtomobil zares deluje nekaj posebnega.

BMW-M550i-xDrive-G30-Austin-Yellow-Individual (6)

A vse našteto je le vizualno in lahko marsikoga spravi v mišljenje, da se pod pokrovom skriva nekaj izjemnega. V tem primeru videz ne vara, saj je v vozilo vgrajen 4,4-litrski V8 motor kateri uspe razviti 462 konjskih moči ter 650 Nm navora. To je dovolj moči, da M550i 100 km/h doseže v le 4,0 sekunde. Na tem področju novi M550i prekosi celo prejšnjo generacijo zadaj gnanega BMW F10 M5.

Med vsemi M Performance vozili je BMW M550i eden najpomembnejših, saj gre za izredno zmogljivo, še vedno udobno in nadvse dovršeno limuzino z lastnostmi prave športne limuzine. Bencinska različica bo seveda bolje prodajana predvsem na ameriškem trgu, v Evropi pa zaenkrat še vedno prevladujejo dizelski agregati. V tem primeru pride v poštev naslednji predstavnik oddelka M Performance, BMW M550d s kar štirimi turbinami in 400 konjskimi močmi, po zunanjem videzu pa se ne razlikuje od bencinskega različice M550i. V letu 2017 je bilo prodanih 5500 primerkov M Performance izvedenk serije 5, seveda pa so bili med M Performance predstavniki še bolj uspešni cenejši primerki kot sta M140i in M240i.

Fotograf: BimmerToday

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code