Čeprav je BMW X5 vizualno mnogo bolj "terenski", kot naprimer X6, pa to ne pomeni, da bi se odlično obnesel v neukrotljivi naravi. Zakaj ga torej ne bi predelali v ultimativnega "off-roaderja"?

Nekdo je namreč BMW E53 X5 spremenil v estetsko grozoto in ob enem funkcionalno čudo. Maničen stroj naj bi bil stvaritev izpod rok Briana Fosterja, ki ga na Facebooku prodaja za osem tisoč ameriških dolarjev – oziroma ga je verjetno do sedaj, po medijski priljubljenosti sodeč, že prodal.

bmw-e53-x5

Seveda je za takšno noro predelavo stal Američan. Posledično se X5 ne vozi več niti približno s takšno stopnjo udobja in luksuza kot prej, vendar očitno to za lastnika ni moteč faktor. Dobra lastnost je predvsem ta, da Bavarec sedaj lahko premaga še tako težke in na videz neprehodne poti, seveda pa je dobil tudi novo, ameriško srce.

bmw-e53-x5-gm-ls-swap (16)

GM LS motor in novo turbino, ki s svojimi osmimi valji doda nekaj mišic in brutalnejši zvok. Kot boste opazili na fotografijah, je X5, letnik 2002 izgubil tudi nekaj delov karoserije, prejel mogočne pnevmatike in… dejansko izgubil vse, kar naj bi BMW predstavljal… ostale so le še ledvičke.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code