Ko standarden BMW M3 ne zadošča je potrebno ukrepati. Verjetno ne bi preveč zgrešili, če bi rekli, da je to eden najdražjih BMW M3 na trgu, aj je bil po slikah sodeč deležen zares obsežne nadgradnje.

Če smo povsem iskreni se nevarno približa različici M3 GTS, ki je v zadnji generaciji vozila sicer še nismo dočakali. A ta visokozmogljiva limuzina je prejela pokrov motorja iz ogljikovih vlaken ter sprednji spojler, ki je sposojen iz BMW M4 GTS.

Avtomobil je obarvan v oči bodečo Speed Yellow barvo, kontrastno pa se k rumeni karoseriji poda črna streha. Da obsežna konjenica pride še bolj do izraza ima M3 nameščen M Performance izpušni sistem iz titana, ki je umeščen v agresiven zadnji difuzor iz ogljikovih vlaken, prav tako del programa M Performance.

bmw-m3-speed-yellow (23)

Najopaznejša sprememba je zagotovo velik zadnji spojler iz ogljikovih vlaken, ki skrbi za primeren pritisk zadnjega dela vozila k tlom in s tem boljšo vodljivost pri visokih hitrostih. Nikakor ne smemo pozabiti na nova platišča in sicer ima M3 nameščena platišča iz M4 GTS, poleg tega pa je deležen še pokrovov ogledal iz ogljikovih vlaken in M Performance stranskih pragov na boku vozila.

Notranjost se lahko pohvali s podobno tematiko kot zunanjost. Uporabljeni so kontrastno rumeni šivi, ki popestrijo sicer črno usnjeno notranjost. Armaturno ploščo obdajajo tudi okrasne letve visokega sijaja in ogljikova vlakna.

BMW sicer že dela na novi seriji 3, a govori se, da bo trenutni BMW M3 prejel še zmogljivejšo različico CS. Po za zdaj znanih informacijah bo M3 CS izdelan po zgledu M4 CS, kar pomeni, da bo 3,0-litrski vrstni šestvaljnik premogel 460 konjskih moči in 600 Nm navora. Povečanje moči bo pospremila primerno agresivna nadgradnja zunanjosti, izboljšani bodo določeni deli avtomobila, za boljšo vozno dinamiko pa bo zmanjšana tudi teža vozila.

Če so govorice o M3 CS resnične bomo morali počakati do dejanskih uradnih informacij. Do takrat pa se zadovoljimo s tem rumenim lepotcem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code